Két aranyérem a Pénzügyőr Kupán

542

Az egykori Spartacusban, a fővárosi Kőér utcai sportcsarnokban rendezte meg a 2019-es év első hivatalos versenyét a Pénzügyőr SE csapata. A Pénzügyőr Kupán a felnőtt korosztály női és kötöttfogású férfi birkózói mérték össze tudásukat. Az idei év első válogatóját a férfiaknál számos válogatott versenyző kihagyta a szövetségi kapitány jóváhagyásával. Így a Lőrincz testvérek nem indultak ezen a versenyen.
A CVSE – T.S. Integral versenyzői közül a tervezettnél jóval kevesebben vettek részt ezen a megmérettetésen, mivel sérülések és betegség miatt a csapat több mint fele nem tudta vállalni a versenyzést. Kozák István pedig a Soltvadkert csapatához igazolt.
A ceglédiek így végül a férfiaknál négy, a nőknél egy birkózóval képviseltették magukat. A férfiaknál a tíz megszerezhető első helyből kettő így is Ceglédre került. A 60 kg-ban a még junior Török Tamás és a 82 kg-ban Nagy Péter szerezte meg a súlycsoportja aranyérmét. Ezzel nagy lépést tettek a felnőtt válogatottság felé. A ceglédiek még egy negyedik és egy ötödik helyet is begyűjtöttek a férfiak mezőnyében, s ezzel az eredménnyel a csapatverseny harmadik helyén végeztek a Honvéd és a házigazda Pénzügyőr mögött.
Pénzügyőr Kupa
Férfiak, kötöttfogás
55 kg 4. Kecskeméti Dávid
60 kg 1. Török Tamás
82 kg 1. Nagy Péter
97 kg 5. Szűcs Péter
Csapatverseny
1. Honvéd 38 pont
2. Pénzügyőr 29 pont
3. Cegléd 19 pont
Nők
53 kg 5. Rehor Orsolya
A ceglédi nevelésű versenyzők eredményei
55 kg 1. Andrási József (Honvéd)
67 kg 4. Tóth Martin (Honvéd)
72 kg 2. Kozák István (Soltvadkert)