Két aranyéremmel kezdte a szabadtéri szezont Keszthelyi Luca

500

A szombaton megrendezett tiszaújvárosi nemzetközi atlétikai versennyel megkezdődött a 2019. évi nyári szabadtéri atlétikai versenysorozat.
A változékony, esős időjárás végül is kegyes volt az atlétákhoz, és nagyobb eső és sérülés nélkül le tudták bonyolítani a versenyt. A nemzetközi versenyen 3 ceglédi atléta vett részt és bizonyította újból a tehetségét, Keszthelyi Luca /2004/, Juhász Anna /2004/ és Ecseri Angéla /2006/. Anna és Angéla kisebb sérülésekkel érkeztek a versenyre, de bíztunk benne, hogy ez jelentősen nem fogja befolyásolni a teljesítményüket. Luca felépült másfél éves sípcsonti dudor fájdalmából és most már újból tud versenyezni más ugró versenyszámokban is, mint pl. az ötösugrásban.
Luca kezdett az ötösugrással, ahol többek között a fedettpályás magyar bajnok és egy szlovák válogatott lány ellen kellett versenyeznie, de ez csak „doppingolta”. Fokozatosan javuló ugrásokkal, a döntőben meggyőző fölénnyel, 16,19 m-t ugorva maga mögé utasította minden vetélytársát, több mint 40 cm-rel megelőzve a másodikat. Ha indult volna a fedettpályás ob-n februárban, ezzel a teljesítménnyel azt megnyerte volna. Luca második versenyszáma a magasugrás volt, ahol jelenleg korosztályában nincs igazi ellenfele, így a célkitűzés minden viadalon az, hogy győzze le saját magát és ugorjon új egyéni csúcsokat. Végül 166 cm-t ugorva megnyerte a versenyt, sajnos a 169 cm-en nem ment át. Az idei évi cél a jövő évi ifjúsági Eb 173 cm-es kvalifikációs szintjének a megugrása.
Anna és Angéla a 80 m-es gátfutásban indultak, ahol célul tűzték ki a 14 mp-es idő alá jutást, s ez mindkettőjüknek sikerült. Anna a serülő korosztályban kiváló futással, új egyéni csúccsal, 13,87 mp-cel az erős középmezőnyben végzett, nem sokkal lemaradva a legjobbaktól. Angéla az újonc korosztályban élete első 80 m-es gátfutó versenyén 13,81 mp-es kiváló időt futva 4. lett. Anginak nem volt szerencséje az elmúlt időszakban, immár a 4. viadala, hogy lemaradt egy kicsivel a dobogóról, de mindig akadályozták a felkészülését kisebb sérülések és most sem versenyzett teljesen egészségesen. Biztosak lehetünk benne, amennyiben felgyógyul sérüléseiből és teljes értékű edzésmunkát tud végezni, akkor a következő időszakban már a dobogón fog végezni.