Rehor Orsolya ezüstérmes, a negyedik helyen a férfiak

484

A BVSC Tatai úti csarnokában rendezték szombaton a junior női minősítési birkózóversenyt. A Ceglédi VSE versenyzője, Rehor Orsolya az 53 kg-ban lépett szőnyegre. Orsi – hasonlóan az első válogatóhoz – ezúttal is a második helyen végzett a súlycsoportjában három győzelem és egy vereség után.
Junior női minősítési birkózóverseny
53 kg 2. Rehor Orsolya
Vasárnap a BHSE Dózsa György úti kosárlabdacsarnokában tartották az extraliga odavágó összecsapásait hat gárda részvételével. A csapatok az előző évekhez hasonlóan váltott fogásnemben, körmérkőzéssel mérték össze a tudásukat. A Ceglédi VSE csapatából az ez évi felnőtt Európa-bajnokságon bemutatkozó Nagy Péter és a felnőtt válogatott kerettag Kecskeméti Krisztián hiányzott, mivel mind a ketten vállműtéten estek át a közelmúltban. A sorsolást követően meglepetéssel kezdődött a verseny. A szabályok szerint egy csapattalálkozóra minimum nyolc súlycsoportban kell versenyzőt kiállítani a kilencből. Az FTC nyolc súlykategóriában mérlegelt, de még a verseny megkezdése előtt egy sajnálatos sérülés miatt egy birkózója kiesett, így a kötelezően előírt létszámban nem tudtak szőnyegre lépni egyetlen csapattalálkozón sem. Ezért a szabályok szerint kizárásra került a Fradi, s így a verseny megkezdése előtt eldőlt az idei év kiesője a legmagasabb osztályból. A Cegléd a házigazda Honvéddal kezdett. A kötött- és szabadfogású válogatottakkal teletűzdelt Honvéd a soraiban négy ceglédivel 8-1-re nyert. A második mérkőzésen az ESMTK-tól szintén 8-1-re kapott ki a Cegléd. A harmadik fordulóban az Újpestet ellen magabiztos, 7-2-es győzelem született. Az utolsó találkozón a tavalyi bajnok Pénzügyőr ellen 7-2-re maradt alul a CVSE. Így a Cegléd az első forduló után a negyedik helyen áll a Honvéd, az ESMTK és a Pénzügyőr mögött, megelőzve az Újpestet és a már kieső FTC-t.
A CVSE tagjai: Kecskeméti Dávid, Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Kovács Árpád, Molnos Norbert, Kozák István, Mohella Flórián, Medgyes Viktor, Kovács Krisztián, Szuda Péter, Juhász Balázs, Szűcs Péter és Nagy Mihály.