Két ezüstérem és értékes pontok

407

Budapest Bajnokság Országos Utánpótlás Asztalitenisz-verseny, Budapest, Ormai/BVSC csarnok, január 24-26.
Fiú
Ifjúsági
Páros
2. Ócsai Máté-Huzsvár Erik (KSI)
Egyéni
2. Ócsai Máté
A 16 közé jutott Hörömpő Ferenc
A párosban válogatott partnerével indult Ócsai Máté, s látszott az összeszokottság hiánya. Már az elődöntőben 0:2-es hátrányból fordítottak, majd a döntőben szoros mérkőzésen ugyan, de 3:2-es vereséget szenvedtek.
Az egyéniben Hörömpő Ferenc a selejtezőből felkerülve a főtáblán páros partnerével került össze, s nagy csatában, 3:2-re nyert. Ócsai Máté simán jutott döntőbe. Ott a volt páros partnerével játszott, aki remek napot fogott ki és, a páros után az egyéniben is nyerni tudott. Újfajta labdával játszanak a fiatalok a ranglistaversenyeken, melynek tulajdonságai nem kedveznek Máté stílusának.
Fiú
Serdülő
Páros
A 8 közé jutott Tótin Kristóf-Oroszki Péter (Dunakeszi)
Egyéni
A 16 közé jutott Tótin Kristóf
Tótin Kristóf és Oroszki Péter párosban simán jutott a 8 közé, ahol nagyobb hittel és kevesebb, egyszerű hibával lett volna keresnivaló a később döntőt játszó kettőssel szemben.
Egyéniben a főtáblán Klampár Tiborral (a világbajnok unokájával) játszott, s jó mérkőzésen sikerült 3:1-re nyerni, majd a későbbi győztessel került össze, ahol nem volt esély.
Leány egyéni
Serdülő
A 16 közé jutott Ungureán Dorka
Újonc
A 16 közé jutott Ungureán Dorka
A serdülőben Ungureán Dorka megnyerte a selejtezőcsoportját, majd a 32-es főtáblán sikerült még nyerni, s a későbbi döntőstől kapott ki.
Az újonc korosztályban főtáblán kezdett, ahol rögtön erős ellenfelet kapott, de sikerült 3:1-re nyernie. A 8 közé jutásért fordulatos, jó színvonalú mérkőzésen peches körülmények között kapott ki a döntő játszmában. 4:10-ről jött fel 9:10-re, majd egy, a hálóról lecsorgó labda okozta vesztét.