Két győzelem, egy döntetlen, két vereség

588

Megkezdődött a női kézilabda NB II tavaszi mérkőzéssorozata. A rajtnál a Ceglédi Kék Cápák négy korosztálya is pályára lépett. A felnőttek és az ifisták szombaton, Tökölön mérkőztek meg a helyi csapattal. Mindkét találkozó játékát rengeteg hiba jellemezte, ráadásul a játékvezetők is idény eleji formát hoztak, ami miatt mindkét Cápa korosztály felőrlődött mentálisan, és ez sosem hoz sikert. A felnőttek kétgólos hátrányból mentettek egy pontot a végjátékban, a fiatalok meccsének utolsó negyedórájában 5 kétpercet kapott a Cegléd, így az addigi ikszes meccs vereséggel zárult. A serdülők hétközben az ÓKSI-t fogadták és hozták a kötelezőt, az U14 pedig vasárnap Gyomaendrődön előbb kikapott az Aranyszarvas SE-től, majd legyőzték a Törökszentmiklóst a felsőházi csoportban.
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
VSK Tököl – Ceglédi Kék Cápák 28–28 (9–11)
Tököl, 60 néző, vezette Maródi, Novák.
Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta (kapusok), Tóth Adrien 8 (4), Ade Sowunmi 5, Kaiser Melitta 5, Dobos Renáta 3, Peszeki Laura 2, Vuletic Suncica 2 (1), Kökény Hanna 1, Csábi Zsuzsanna 1, Török Melinda 1, Mód Klaudia, Kovács Alíz. Edző: Tóth Norbert.
Kiállítás: 10 ill. 14 perc.
Hétméteres: 5/4 ill. 6/5.
Az eredmény alakulása: 13. perc 4-4, 26. p.: 6-10, 34. p.: 10-14, 48. p.: 23-20, 56. p.: 27-25.
Tóth Norbert: Megkezdtük a tavaszi szezont, ami egy furcsa kimenetelű mérkőzést hozott. Látszott mindkét csapaton, hogy akartak, de nagyon kezdeti formában játszottak. Ezt tükrözte, hogy nagyon sok technikai hibával játszottunk, kapkodtunk és sikertelenül fejeztük be támadásainkat, amiből lerohanásgólokat kaptunk. Viszont mi nem tudtunk könnyű gólokat lőni, még akkor sem, mikor a védekezésünk hellyel-közzel jól működött, és kapusteljesítményünk is volt. A kétes szituációkban sem nekünk kedveztek. Nagyon lassú és gyenge támadójáték volt jellemző az egész mérkőzésen, amin változtatnunk kell. Rengeteget kell dolgoznunk és fejlődnünk, hiszen a tavaszi szezon nem lesz egyszerű a lányoknak.
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
VSK Tököl – Ceglédi Kék Cápák 34–29 (19–16)
Tököl, 60 néző, vezette Maródi, Novák.
Cegléd: Benkő Barbara, Kató Krisztina (kapusok), Peszeki Laura 10 (4), Kökény Hanna 8, Pintér Zsófia 5, Mód Klaudia 4, Imregi Boglárka 1, Kovács Alíz 1, Farkas Fruzsina, Baricza Viktória. Edző: Ade Sowunmi.
Az eredmény alakulása: 13. perc: 7-7, 26. p.: 16-16, 36. p.: 21-21, 42. p.: 23-23, 52. p.: 32-25.
Kiállítás: 12 ill. 22 perc.
Hétméteres: 3/2 ill. 4/4.
Ade Sowunmi: Nem tudom, mi történt a lányokkal, két pontért mentünk Tökölre, hisz kötelező győzelem lett volna. Még most, a vereség után is azt mondom, hogy jobbak vagyunk. Lehet, hogy hatással volt rájuk a felnőtt mérkőzés is, illetve nincs kizárva, hogy én is ingerlékenyebb voltam és nem bírtam higgadtan kezelni a bíráskodást. A felnőtt meccs után ugyanazt átélni még egyszer, mint edző, még rosszabb volt és a lányok sem jól viselik ezeket a szituációkat. Sajnos az első félidőt nagyon elrontottuk, ezt a tököliek kihasználták és jobban is akarták a 2 pontot, így nagyon megnehezítették a dolgunkat. De be kell látnunk, azé a csapaté lett a győzelem, amelyik jobban akart. Sajnálom, mert megint magunknak nehezítettük meg a dolgokat.
Női kézilabda, serdülő III. o.
Ceglédi Kék Cápák – ÓKSI SE 24–11 (12–5)
Cegléd, 50 néző, vezette Mestyán, Szappanos.
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Peszeki Laura 12 (1), Kökény Hanna 4, Pintér Zsófia 3 (1), Farkas Fruzsina 2 (1), Orlov Katinka 1, Tóth Fruzsina 1, Simon Anna 1, Vágány Noémi, Berényi Norina. Edző: Ade Sowunmi.
Kiállítás: 4 ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/3 ill. 2/0.
Ade Sowunmi: Elkezdődött a szezon második fele. Sajnos fejben még nem vagyunk ott, és ez nagyon látszódott a mérkőzésen. Nincs meg a lányokban valahogy az a lendület, ami ahhoz szükséges, hogy méltóan állhatunk a dobogó legfelső fokán. A játékunk nem volt szép, sem élvezhető. Remélem, hogy innentől kezdve belendülünk és mindent úgy fogunk csinálni, ahogy az év első felében, mert ha nem, az a bajnoki cím elvesztését okozza. A győzelemhez gratulálok, remélem innentől kezdve mindenki újra önmaga lesz!
Leány kézilabda, U14-es területi bajnokság
Aranyszarvas SE – Ceglédi Kék Cápák 32–17 (19–5)
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Orlov Katinka 8 (3), Kapusi Annamária 3, Józsa Luca 2, Horváth Evelin 2, Héda Lorina 1, Pásztor Petra 1, Tóth Fruzsina, Dengi Csenge, Csombai Mirella.
Kiállítás: 4 ill. 8 perc.
Hétméteres: 5/4 ill. 3/3.
Törökszentmiklósi Székács SE – Ceglédi Kék Cápák 12–26 (9–14)
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Orlov Katinka 13 (4), Horváth Evelin 6, Kapusi Annamária 3, Csombai Mirella 2, Pásztor Petra 2, Józsa Luca, Héda Lorina, Dengi Csenge.
Kiállítás: 4 ill. 12 perc.
Hétméteres: 2/1 ill. 4/4.
Spolmin Roberta edző: A Tápiószentmárton ellen teljesen szét voltunk esve, szinte semmi nem valósult meg abból, amit megbeszéltünk. Akadozott a játék, a védekezésünk teljesen fel volt lazulva, így egy nagyarányú vereséget szenvedtünk. A második meccsünkre sikerült rendet tenni a fejekben, teljesen más arcukat mutatták a lányok, így a Székács ellen egy jó hangulatú, nagyarányú győzelemmel zártuk a napot. Gratulálok a lányoknak, különösen a második meccsen nyújtott jó teljesítményükhöz, és ahhoz, hogy jó szájízzel utazhatunk haza.