Két versenyző, három kategóriában jelölt

869

Lőrincz Viktor és Velkey-Guth Ádám is az Év sportolója jelöltjei között van. A sportújságírók kilenc kategória tízes jelölőlistájából szavazhatnak december 31-ig arról, hogy kik lesznek az év legjobbjai. Annak ellenére, hogy csak két sportoló van a listán, három kategóriában izgulhatunk értük, hiszen Velkey Guth Ádám két jelölést is kapott.

Az Év férfi sportolója kategóriában Lőrincz Viktor kötöttfogású birkózó nevét olvashatjuk, olyan nagyságok mellett, mint Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, vagy Cseh László négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó. Az Európa-bajnoki és kétszeres világbajnoki harmadik sportolót a riói olimpián csak egy erősen vitatható bírói döntés fosztotta meg a bronzéremtől. Ötödik helyével így is a magyar csapat egyik legeredményesebb birkózója lett. Velkey-Guth Ádám két kategóriában is bekerült a legjobb tíz közé! A vesetranszplantált atléta ebben az évben elért kitűnő eredményeit – hiszen a IX. Szervátültettek és Dializáltak Európa-bajnokságán 100 m, 200 m, 4×100 m váltófutásban súlylökésben és gerelyhajításban is első helyezést ért el – értékelte a paralimpia bizottság vezetése a szakmai testületekkel együtt, azzal, hogy az Év fogyatékkal élő férfi sportolója és az Év fogyatékkal élő csapata kategóriában is javasolta.

A kategóriák első három helyezettjét, sorrend megjelölése nélkül 2017. január 05-én délelőtt jelentik be. Hogy ki lett a győztes: azt Január 12-én este tudjuk majd meg az M4Sport – Az Év sportolója gálán, melynek helyszíne a Nemzeti Színház lesz.