Ketten már hivatalosan is jelöltek

967

Nyilvántartásba vette a választási bizottság, vagyis hivatalosan is képviselőjelölt Földi László, aki a FIDESZ-KDNP, valamint Földi Áron, aki az LMP színeiben indul. Földi László gyűjtötte össze leghamarabb a jelöltséghez szükséges ötszáz ajánlást. A választási iroda vezetőjétől megtudtuk: eddig negyvenen igényeltek ajánlóíveket, vagyis ennyien szeretnének országgyűlési képviselőjelöltek lenni Pest megye 12-es választókerületében.

Ma délelőtt két napirendet tárgyalt Pest megye 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületének választási bizottsága. A FIDESZ-KDNP színeiben induló Földi László gyűjtötte össze a leghamarabb a jelöltséghez szükséges ötszáz ajánlást, február 21-én adta le a választási irodához. Az ajánlóíveken szereplő adatok ellenőrzése után a választási bizottság nyilvántartásba vette Földi Lászlót, így mától országgyűlési képviselőjelölt. Ugyancsak ellenőrizte a választási bizottság az LMP támogatásával induló jelölt, Földi Áron által benyújtott ajánlóíveket is megállapította, hogy a szükséges 500 ajánlás minden előírásnak megfelel, így Földi Áron is országgyűlési képviselőjelöltté vált. A választási irodának az ajánlóívek beérkezésétől kezdve három napja van a jogszabály szerint, hogy átvizsgálja egyesével az ajánlásokat, majd négy napon belül össze kell ülni a választási bizottságnak, akik elbírálják hogy minden előírásnak megfelelnek-e az ajánlások.

DR. DIÓSGYŐRI GITTA, választási iroda vezető Pest megye 12-es számú egyéni országgyűlési választókerület választási iroda: Eddig a mai napig negyvenen vitték el az ajánlóíveket, ezek között nem csak jelölő szervezetek, hanem mostmát egyéni jelöltek is. A határidő március 5-e, 16 óráig hozhatják vissza az ajánlóíveket formanyomtatvánnyal együtt. Talán még az is elképzelhető, hogy még mindig fog érkezni a választási irodánkhoz igénylő is, és ahhoz hozzák vissza a választási bizottságnak a fent említett időpontokon belül nyilvántartásba kell venni a jelölteket.

Az alábbi táblázatban láthatják ki az a negyven személy, aki igényelte az ajánlóíveket és melyik párt támogatásával kíván jelöltté válni az április 8-i választáson.