Új sportolási lehetőség a Táncsics Iskolában

1797

Mászófalat alakítottak ki a Táncsics Mihály Általános Iskola Eötvös téri épületének tornatermében. A sporteszközzel tovább bővült a gyerekek mozgási lehetősége a a testnevelés órákon. A Pest megyei iskolák közül egyedül a Táncsics Iskolában van mászófal, amelyet tegnap délután avatták fel.

Örömmel, boldogsággal telt meg tegnap délután a Táncsics Iskola Eötvös téri épületének tornaterme. A gyerekek ámulattal nézték a most felavatott új sporteszközt, a mászófalat, amelyet persze azonnal ki is próbálhattak.

ELOVEN VERHAUGEN: Amikor először felmásztam nagyon féltem, hogy le fogok csúszni, de végül megpróbáltam és nagyon izgultam és végül sikerült. – Mi volt a legnehezebb része? A tetején, hogy le ne csússzak onnan már.

Az iskola vezetése egy éve fogalmazta meg, hogy szeretnének egy olyan új mozgási lehetőséget biztosítani a gyerekeknek, amely szórakoztató és egyben fejlesztő is. A tervből mára valóság lett.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola. Olyan sportágat kerestünk, aminek van versenymúltja, illetve fedett helyen is lehet művelni. Hiszen nem tudom megoldani ezt az öt órai testnevelést úgy hogy csak focizzanak, vagy csak kézilabdázzanak a gyerekek, hanem kellett valami változatos, valami meghökkentő, valami érdekes.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a falmászást, pillanatok alatt nagyon népszerű lett az új sporteszközt. Sőt, még az igazgató, Rimóczi Gábor is kipróbálta  A gyerekek nagy tapssal jutalmazták az igazgató úr bátorságát. A falmászás az egyik legösszetettebb sportág, hiszen nagyon sok képességet fejleszt, a koncentrációtól kezdve a kreativitáson át a fizikumig.

SEBŐK ATTILA, pedagógus: Számomra ez a falmászás adta a legkomplexebb dolgot, mert mind a fizikai erőnlét, mind fejben nagyon ott kell lenni, illetve a kombinatív képesség, ez mind a mászás maga.

A falmászást az egészen kicsiktől a nyugdíjasokig mindenkinek ajánlják. A gyerekek számára igazi kikapcsolódást és közösségi élményt is jelent. Az iskola igazgatója köszönetet mondott mindenkinek, aki segített a mászófal megvalósításában.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: A ceglédi önkormányzat is, a bizottsági keretekből kaptunk 300 ezer forintot, illetve a diákönkormányzat is tudott minket támogatni, erre mentek a papírgyűjtések, valamint különböző rendezvények bevételei. Plusz nagyon sok szülői támogatást kaptunk például volt aki ingyen lefestette a falat sziklaszínűre a falat.

Pest megyében a Táncsics Mihály Általános Iskola az egyetlen, ahol van mászófal. A sporteszköz színesebbé, változatosabbá teszi a gyerekek testnevelés óráit.