Ki lesz az év háziorvosa?

1364

Idén is megválasztják az év háziorvosát. A betegek nevezhetik be kedvenc gyógyítójukat. A kiírás szerint 10-15 mondatos jellemzést várnak május 10-ig. Szakértő zsűri választja majd ki azokat az orvosokat, akikről a legszebb történetek, írások érkeznek. Közülük internetes szavazással a közönség dönti el, 2018-ban kié lesz az Év praxisa. Két évvel ezelőtt ezt a díjat vehette át dr. Gabnai Judit, a ceglédiek egyik tisztelt és szeretett háziorvosa.

Idén is meghirdették az Év praxisa versenyt. A kiírás szerint magyarországi és határon túli háziorvosokat lehet nevezni. 10-15 mondatos történeteket várnak a betegektől, akik leírják miért szeretik háziorvosukat. Cegléd alpolgármestere arra bíztatja a ceglédieket, nevezzék be a versenybe kedvenc gyógyítójukat.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: A beérkezett pályaműveket egy 11 tagú zsűri bírálja el, és ezekből fognak kiválasztani tízet. De hogy ki lesz a nyertes, azt viszont egy internetes szavazással fogják eldönteni, ami május 20-tól június 2-ig tart. Mindenkit biztatok, hogy a háziorvosáról írjon valami szépet. Lehet felnőtt háziorvos, lehet gyermek háziorvos.

Két évvel ezelőtt önmaga mellett Ceglédnek is dicsőséget szerzett dr. Gabnai Judit, amikor átvehette az „év praxisa” elismerést. A 35 éve praktizáló doktornőre rengeteg ceglédi leadta a voksát, a közösségi oldalakon szinte kampány indult a betegei, tisztelői részéről, hogy Gabnai Judit minél előkelőbb helyen végezzen. És sikerült. A 2016-os díjátadón meghatódva mondott köszönetet a rengeteg szeretetért. Jó lenne, ha idén is örülhetnénk ceglédi háziorvos sikerének, a betegek még egy hónapig küldhetik be történeteiket.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Természetesen mellé állhantnak az önkormányzatok, idős otthonok, különböző szervezetek, de a lényeg az, hogy a betegek fogalmazzák meg, hogy kit szeretnének az év háziorvosa címmel kitüntetni.

A versenyről részletesen a www.evpraxisa.hu oldalon olvashatnak, itt találhatják meg az ajánlófelületet is. A nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket vehetnek át a pályázatot támogató cégek felajánlásainak köszönhetően.