Kiállítás és vásár, elismerések átadásával

1332

Újra kiállítás és vásár keretében mutatkoztak be a Ceglédi Ipartestület tagjai. A most már hagyományos rendezvényen adták át a megyei Korrekt Partner elismeréseket is, de egy megállapodás aláírását is erre a napra időzítették. A Szakképzési centrum, a Bem iskola, a megyei iparkamara és a ceglédi ipartestület közösen igyekszik ezután segíteni a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. És persze a már szakmát tanuló fiatalokat is.

A dobverő is ceglédi műhelyben készül, vagyis nem véletlenül indította könnyűzenei produkció az őszi kiállítás és vásárt. A most már hagyományos program megnyitójában a polgármester, Takáts László arról is beszélt, mennyire elengedhetetlen és fontos az ipartestület szerepe abban, hogy megmaradjanak a szakemberek, működjenek a vállalkozások. Utóbbiakat pedig a város is igyekszik segíteni.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „A városnak az erejét az határozza meg, hogy milyenek az ott élő emberek és milyen gazdasági erő van benne. Azt gondolom, hogy az látszik az elmúlt években, hogy a város törekszik arra, hogy munkát adjon az itt levő vállalkozásoknak és vállalkozóknak, hiszen sok mindent teszünk azért, hogy a város szépüljön, a város fejlődjön. Azt kell mondjam, hogy abba a problémába kezdünk belekerülni, hogy nem azzal van a baj, hogy nem tudunk munkát adni, hanem nincs olyan, aki elvégezze azokat a feladatokat, amiket szeretnénk megcsináltatni.”

Szükség van az utánpótlásra, a fiatalokra, a szakemberekre, a ceglédi ipartestületnek pedig már most nagy szerepe van abban, hogy a szakma becsülete visszatérjen – mondta a polgármester. A vasárnapi vásárt például a szakmák hete előzte meg.

SPINDELBAUER ATTILA elnök Cegléd és Térsége Ipartestülete: „A mai nap különlegessége pedig abban rejlik, hogy az Ipartestületi tagok állítják ki portékáikat, hogy miket készítenek, milyen szolgáltatásaik vannak. Az egyik, a másik pedig, hogy egy Korrekt Partneri díj átadására kerül sor a mai nap folyamán.”

A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mindig Érden adja át ezeket az elismeréseket. Idén először azonban Cegléden tartották meg az ünnepélyes átadást.

REGŐSNÉ GALI MARGIT: „A kamaránk életében mindig fontos dolog az, hogy a vállalkozásokat segítsük a munkájukban, adjunk egy lehetőséget nekik az elismerésre, a megismerésre. A mostani időkben rengetegszer hallunk arról, hogy vannak fekete listák, vannak elismerések is persze, de olyan, ami a kamaráktól ered nem olyan sok van.”

Ezt az elismerést most Cegléden Budavári Tibor, Máté Csaba és Toronyai Antal vehette át. De ezen a napon írtak alá egy most született megállapodást is. A Ceglédi Szakképzési Centrum, a Pest Megyei Iparkamara, a Ceglédi Ipartestület és a Bem iskola azt szentesítette aláírásával, hogy együtt segítik a pálya és leginkább szakmaválasztás előtt álló fiatalokat és persze mindazokat, akik már választottak. Az ünnepélyes megnyitó után pedig természetesen megnézhették az érdeklődők a kitelepült mestereket munka közben, vagy éppen vásárolhattak kézműves termékeket és még a gyerekeket is várták kézműves programokkal.