Újra nagy siker volt a Picur futam

1040

A hűvös reggel sem szegte kedvét a családoknak és gyerekeknek, újra nagyon sokan vettek részt a Picur Futamon. A kicsiket egy néhány km-es túrára várták vasárnap. A Bajcsy Zsilinszky térről indultak és a Vörösmarty térre érkeztek. Közben pedig több állomáson is feladatok várták a óvodásokat és kisiskolásokat.

Volt, aki futóbiciklivel vagy kis motorral, de azért a legtöbben kerékpárral vágtak neki az idei Picur Futamnak. A Ceglédi Első Sor Kerékpáros Egyesület által szervezett program rajtja a Bajcsy-Zsilinszky téren volt. Már kora reggel sokan érkeztek, vagyis népszerű a program. A rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy minél több család és főként gyermek válassza a mozgást.

PIPICZ-BÚS DOROTTYA szervező: „Az is nagyon fontos, hogy a gyerekek egyre inkább a számítógép meg a tévé mögé szorulnak, mert ez ugye egyszerű, „lepasszolni” őket, meg sajnos egyre több a „jó gyerek”, aki csak azért jó gyerek, mert ül valamelyik képernyő mögött. És én mindig abban reménykedem, hogy lesz néhány olyan gyermek, aki azért nem válik majd számítógép függővé, mert megszereti a kerékpározást és inkább abba az irányba megy el.”

Kerékpározni márpedig sokan szeretnek. Van aki csak rövidebb távon szokott, de rendszeresen.

NAGY LAJOS ZOLTÁN: „Az utcában szoktunk kerékpározni, meg amikor focizni megyünk. És sportolsz egyébként valamit? Nem, de tervezem. Mit? Kézilabdát szeretnénk meg ha egyszer valamikor felépül a CVSE akkor visszamenni focizni.”

Van aki egész családdal érkezett, de volt olyan is, hogy egy-egy szülő kísérte a gyermeket a futamra. Hogy miért mozdulnak ki vasárnap reggel is, arra pedig egyszerű a válasz.

CZICZÁS LÁSZLÓ: „Nagyon fontos számunkra a sport, ráadásul a kislány nagyon szeret biciglizni, ezért jöttünk el, ne otthon punnyadjunk.”

A kislány, vagyis Hella számtalan sportot űz. Most vasárnap azonban könnyű volt kedvencet választani.

CZICZÁS HELLA: „A biciglizás. Miért pont az? Mert az jó, közben nézhetjük az időjárást meg a természetet.”

A családok, csapatok, gyerekek és felnőttek több állomáson is megálltak, hogy pontokat gyűjtsenek. Mindenhol várták őket feladatok is. Sok szervezet, egyesület segítette a programot. A végállomás pedig a Vörösmarty tér volt, amely az eseménynek köszönhetően újra csak élettel telt meg.

KÁROLY FERENC önkormányzati képviselő: „Nagyon nagy öröm számomra, hogy a Vörösmarty téren most már ilyen sűrűn vannak programok, ez is volt a célom, hogy itt a téren minél több program legyen. A mai is egy ilyen, amikor is a Ceglédi Első Sor Kerékpáros Egyesület rendezte meg a Picur futamot. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani nekik a szervezésért.”

A Picur Futam szervezői pedig a támogatóknak és önkénteseknek köszönik a sok segítséget, hiszen az segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg az esemény.