Kilenc meccset játszottak a Cápák

792

Kemény próbatétel volt az elmúlt hétvége a Ceglédi Kék Cápák Sportegyesület számára, hiszen hat korosztály kézilabdacsapata kilenc mérkőzést játszott idegenben. A felnőttek Pázmándon léptek pályára, ahol sok hibával játszva kaptak ki. Az ifjúsági csapat szintén Pázmándra utazott és végig vezetve nyert. Az eddig még pontot sem veszítő serdülők is Pázmándon játszottak, s meglepetésre vereséget szenvedtek. Az U14 csonka kerettel érkezett Mezőtúrra, ahol először az Euronovex USE, majd a helyi csapat nyert ellenük. Az U12 Tökölön mérkőzött meg a Gyömrővel és a Vecséssel és sajnos ők is mindkétszer kikaptak, az U10 pedig Izsákon játszott az Aranyszarvassal és az Inárcs-Örkénnyel.
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
Gárdony-Pázmánd – Ceglédi Kék Cápák 28–22 (15–13)
Pázmánd, 50 néző, vezette Bacs, Váltó.
Cegléd: Juhász Bernadett (kapus), Tóth Adrien 7 (3), Csábi Zsuzsanna 3, Kaiser Melitta 3, Vuletic Suncica 2 (1), Ade Sowunmi 2, Török Melinda 2, Dobos Renáta 1, Torgyik Rita 1, Peszeki Laura 1, Kökény Hanna, Mód Klaudia. Kovács Alíz.
Kiállítás: 20 ill. 10 perc.
Hétméteres: 4/3 ill. 5/4.
Tóth Norbert edző: Nehéz mérkőzésre számítottam, ráadásul egy komplett Gárdony csapatával találtuk szembe magunkat. Fej-fej mellett haladva az első félidőben a védekezéssel nem is annyira, mint a támadójátékunkkal volt a probléma. Saját hibáinkat kihasználva könnyű gólokhoz juttattuk ellenfelünket, mi pedig erőlködve tudtunk csak gólt szerezni. A második félidőben a Gárdony megnyitotta a védekezését, ami számunkra tovább növelte a nehézségeket, de ha sikerült is a védelmet átjátszani, a ziccereket nagyon rossz hatékonysággal használtuk ki, ami megpecsételte a mérkőzés kimenetelét. Dühítő, hiszen nem jobb csapat, de jobban akarta a mérkőzés megnyerését. Amíg hasonló hozzáállást mutatunk a soron következő mérkőzéseken, nem fogjuk a pontokat egykönnyen gyűjtögetni.
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
Gárdony-Pázmánd – Ceglédi Kék Cápák 29–37 (12–20)
Cegléd: Kató Krisztina (kapus), Kökény Hanna 7 (1), Peszeki Laura 7 (2), Farkas Fruzsina 6 (3), Simon Anna 5 (1), Mód Klaudia 4, Kovács Alíz 3, Baricza Viktória 2, Pintér Zsófia 2, Imregi Boglárka 1.
Kiállítás: 8 ill. 10 perc.
Hétméteres: 3/3 ill. 8/7.
Ade Sowunmi edző: Nagyon jó kis mérkőzésen vagyunk túl. Az első perctől kezdve mind a két csapat küzdött, jó volt látni, hogy itt mindenki hozta a tudásának megfelelőt, ezáltal el tudtunk lépni és sikerült a mérkőzés végéig megtartani az előnyünket. Nagyon jó kis futós, hajtós mérkőzés volt, gratulálok mindenkinek a győzelemhez!
Női kézilabda, serdülő III. o.
Gárdony-Pázmánd – Ceglédi Kék Cápák 19–18 (11–9)
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Peszeki Laura 6 (4), Kökény Hanna 5 (3), Farkas Fruzsina 5, Imregi Boglárka 1, Kádár Kata 1, Tóth Fruzsina, Vágány Noémi, Pető Luca, Berényi Norina.
Kiállítás: 4 ill. 12 perc.
Hétméteres: 4/4 ill. 7/7.
Ade Sowunmi edző: Nem tudom, mit mondhatnék, nagyon nagy csalódottság van bennem, mert az a csapat győzött, amelyik jobban akart. Érett már ez a pofon, mert gondok vannak a fejekben. Hetek óta ugyanazt a hibát követjük el edzésen és meccsen is, és hiába mondom el, sokszor süket fülekre találok. Megnehezítettük a dolgunkat, mert ha így menetelünk tovább és nem tisztázzuk a fejünkben a dolgokat, akkor nem sikerül elérni a célunkat, sőt…
Leány kézilabda, U14-es területi bajnokság, felsőház
Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 30–6 (14–2)
Cegléd: Marton Georgina (kapus), Orlov Katinka 3 (1), Kapusi Annamária 2, Horváth Evelin 1, Józsa Luca, Pásztor Petra, Héda Lorina.
Kiállítás: 0 ill. 2 perc.
Hétméteres: 1/1 ill. 2/1.
Mezőtúr AFC-Syngenta – Ceglédi Kék Cápák 14–10 (7–5)
Cegléd: Marton Georgina (kapus), Csombai Mirella 4, Orlov Katinka 2 (1), Kapusi Annamária, Horváth Evelin 1, Józsa Luca 2, Pásztor Petra 1, Héda Lorina.
Kiállítás: 0 ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/1 ill. 5/3.
Urbán László edző: A mai napon két mérkőzést játszottunk, amiből az elsőn sajnos nem sok esélyünk volt. A Tápiószele hozzánk képest lényegesen előrébb jár. Jól láthatták a lányok is és én is, hogy van hová fejlődnünk. A második mérkőzésen már kiegyenlítettebbek voltak a viszonyok. A Mezőtúr csapata csak annyival volt jobb nálunk, hogy a helyzetkihasználás nekik jobban ment ezen a napon. Mindkettő mérkőzésért nagy dicséret jár a Cápa lányoknak, mert a tőlük telhető legtöbbet kihoztak magukból.
Leány kézilabda, U12-es gyermekbajnokság
Gyömrői KA – Ceglédi Kék Cápák 30–22 (15–11)
Cegléd: Kuszkó Cintia (kapus), Kaposvári Vanda 11, Ferenczi Lili 4, Csombai Izabella 3, Petró Zsanna 1, Öhler Laura 1, Fleischmann Csenge 1, Kiss Eszter 1, Dugasz Lilla, Cseh Panna.
Kiállítás: 2 ill. 6 perc.
Hétméteres: 1/1 ill. 0/0.
Vecsési SE – Ceglédi Kék Cápák 30–20 (17–10)
Cegléd: Kuszkó Cintia (kapus), Kaposvári Vanda 7, Csombai Izabella 5, Petró Zsanna 5 (1), Ferenczi Lili 2, Öhler Laura 1, Fleischmann Csenge, Kiss Eszter, Dugasz Lilla, Cseh Panna.
Kiállítás: 4 ill. 6 perc.
Hétméteres: 1/1 ill. 1/1.
Pudics Zsolt edző: Tetszett, hogy a Gyömrő ellen a megbeszélt játékokkal megvoltak a helyzeteink, de az már nem, hogy azokat nagyon rossz százalékkal értékesítettük, ráadásul a rengeteg eladott labdával tovább nehezítettük a sorsunkat. A Vecsés elleni meccsen támadásban és védekezésben is csődöt mondtunk, nyoma sem volt a tudatos játéknak, szinte semmit sem tudtunk megvalósítani az eltervezettekből. Csalódott vagyok, mert gyorsan szétestünk, aminek semmi előjele nem volt, sőt az elmúlt hetekben folyamatosan javultunk.
Leány kézilabda, U10-es kisiskolás bajnokság
Ebben a korosztályban nem regisztrálják az eredményt, még mérkőzés közben sem.
Aranyszarvas SE – Ceglédi Kék Cápák
Cegléd: Bartalos Jázmin, Jankovics Hanna, Juricza Kinga, Kocsis Kata, Komáromi Anna, Molnár Enikő, Sági Hanna, Virág Hanna.
Inárcs-Örkény KC – Ceglédi Kék Cápák
Cegléd: Bartalos Jázmin, Jankovics Hanna, Juricza Kinga, Kocsis Kata, Komáromi Anna, Molnár Enikő, Sági Hanna, Virág Hanna.
Tóth Adrien edző: Látszódott a lányokon, hogy meg voltak illetődve. Egyrészt azért, mert nem sok mérkőzést játszottak még, másrészt, hogy az edzések helyszínéhez képest jóval nagyobb pályán kellett megmutatniuk, mit tudnak, ami miatt bátortalanok voltak. Ettől függetlenül ügyesek voltak, láttam jó dolgokat támadásban és védekezésben is, illetve azt is jobban láttam így “éles helyzetben”, hogy mi az, amire oda kell figyelnünk és javítanunk. Köszönjük a sok szülőnek, hogy elkísérték a csapatot!