Környezetszépítési program

1208

A közterületek ápolására ösztönzi a ceglédieket az önkormányzat. Ezért az idei évben is meghirdetik a környezetszépítési versenyt. A korábbi esztendökhöz hasonlóan virágpalántákat is kiosztanak majd azok között, akik vállalják, hogy jól látható helyen ültetik ki a növényeket. A közvetlen környezet virágosítása mellett idén is örökbe lehet fogadni közterületet, a gyerekeknek pedig rajzpályázatot írtak ki.

Az előkertekbe, társasházak ablakaiba, balkonládájába is minél több virág kerüljön – ebben is segíteni kíván az önkormányzat. Az idei évben is fognak palántát osztani a jelentkezőknek. A környezetszépítési verseny idén is négy kategóriából áll.

HERVAI GERGŐ, főkertészt, Várvag Kft.: Magyarország legszebb konyhakertjeire lehet jelentkezni június 15-ig. A virágos Ceglédre is lehet jelentkezni. Erre várjuk a jelentkezőket  mert az a cél, hogy minél virágosabb legyen Cegléd. Itt a határidő április 27, tehát körülbelül egy hónap van arra, hogy a jelentkezést leadják.

Legszebb családi ház előtti közterület, kert, előkert, legszebb társasház előtti közterület, előkert, legszebb balkon, erkély, ablak valamint legszebb virágos intézmény kategóriákban lehet nevezni. Emellett idén is lehet közterület örökbefogadására.

HERVAI GERGŐ, főkertészt, Várvag Kft.: Az örökbefogadási pályázat is van. Ehhez eszköztámogatást tudunk nyújtani ahhoz, hogy szépítsék azt a területet, amit elvállaltak. Meg hát nyilván majd októberben a díjkiosztón be lehet zsebelni a különböző, szebbnél szebb ajándékokat.

Az örökbefogadási programra április 27-ig lehet jelentkezni. A Várvag Kft. természetesen idén is várja a gyerekek munkáit is. Ők a Mi parkunk, a mi kertünk rajzpályázatra nevezhetnek június 15-ig. A környezetszépítési programról bővebben a Várvag Kft. irodájában, a Gubody u. 28 alatt kérhető információ. Ugyanitt kérhető jelentkezési lap is.