Köszönet és kérés

1602

Többszáz aláírást gyűjtött össze az ugyeri városrész önkormányzati képviselője. Az ott lakók azt az ívet látták el kézjegyükkel, amelyen köszönetet mondanak a rendőrségnek és az Ugyerban szolgálatot teljesítő körzeti megbízottnak, Valkó Istvánnak. A köszönetet és az aláírásokat ma adta át Horváth Gábor a rendőrkapitánynak.

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a külterületeken és kifejezetten az Ugyeri városrészben. Ezt mutatják a statisztikák, de ezt érzik az ott lakók is. Legalábbis mindazok biztosan, akik kézjegyükkel láttak el egy erről szóló ívet.  Azt szerették volna nyomatékosítani, hogy elégedettek a rendőrség munkájával és nagyon elismerik az Ugyer közbiztonságáért sokat dolgozó Valkó István munkáját.

HORVÁTH GÁBOR önkormányzati képviselő: „Tulajdonképpen Valkó Istvánról az a plusz, amit el tudok mondani, hogy annyira önzetlen, hogy szolgálaton kívül is készen áll telefonok fogadására, megbeszélésekre, nagyon magas fokon űzi a mesterségét.”

A rendőrkapitány természetesen nagy örömmel és büszkén vette át az aláírásokat.

TÖRÖK CSABA r. alezredes, kapitányságvezető, CRK: „Nagyon büszke vagyok Valkó úr teljesítményére és nagyon büszke vagyok arra, hogy egyébként, hogy olyan térségből jött visszajelzés, ahol nagyon jól tudjuk, hogy sokáig nagyon nagy probléma volt. És az, hogy ez a helyzet most így alakult, az nyilván nekünk is nagyon jó visszajelzés arról, hogy jó irányba halad ez a kapitányság.”

Horváth Gábor a köszöneten túl kéréssel is érkezett.

TÖRÖK CSABA r. alezredes, kapitányságvezető, CRK: „Alapvetően ez az anyag arról szól hogy nagyon szépen megköszönik több mint 200-an az István munkáját, képviselő úr ezt szerette volna ezzel az anyaggal közvetíteni, az ott élő lakosságnak az ilyen irányú köszönetét hozta most  el. De volt egy olyan háttere is ennek, hogy néhány hónapig az István – egyébként saját kérelmére  – szeretett volna új feladatot is ellátni, belekóstolni a rendőrkapitányság más szakterületébe is.”

Valkó István szolgálatirányító lett. De úgy gondolta, szeretne újra az ugyeri lakosság szolgálatába állni. Az ő döntése pedig egybecseng a lakosság kérésével. Tehát Valkó István hamarosan újra az ugyeri városrészben teljesít majd szolgálatot.