Közbiztonsági Egyeztető Fórum

866

2012-ben 5385 volt a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma a Ceglédi Járásban, 2017-re ez az adat majd 2000-el csökkent – hangzott el a Közbiztonsági Egyeztető Fórumon. A találkozóra az illetékességi területen működő önkormányzatok, járási hivatalok, oktatási intézmények, polgárőrség és az egyházak képviselőit várták.

Javaslatokat, tanácsokat várt a rendőrség a mai Közbiztonsági Egyeztető Fórumon. Mindezt azért, hogy még hatékonyabban és jobban végezzék az illetékességi területen a munkájukat – mondta Török Csaba kapitányságvezető.

TÖRÖK CSABA, r.alezredes, kapitányságvezető, CRK: ,,Én azt tudom mondani, mint a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője, hogy nyilván ennek érdekében meg is teszünk mindent, hiszen itt a járásban a Ceglédi Rendőrkapitányságra a közbiztonság fenntartása, annak javítása kapcsán elsőrendű feladata van.”

A fórumra szinte minden meghívott eljött, ami azt jelenti, hogy mindenki érdekelt abban és fontosnak tartja, hogy a Ceglédi Járás kiegyensúlyozottan működjön – fogalmazott Török Csaba. De örömét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az ügyészséggel rendkívül jól tud együtt dolgozni a rendőrkapitányság.

TÖRÖK CSABA, r.alezredes, kapitányságvezető, CRK: ,,Ebben a járásban 2012-ben 5385 volt a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmény. Azt tudom mondani, hogy ez az adat a legrosszabb volt Pest megyében és azt tudom mondani, hogy 2017-ben az 5385-ös adat 1698-ra csökkent, tehát ez egy nagyon pozitív eredmény.”

A fórumon részt vett a Pest megye rendőrfőkapitánya is. Dr. Mihály István arról beszélt, hogy fontos tudni az országos bűncselekményi adatokat, hiszen így tudnak viszonyítani a helyi helyzethez.

DR. MIHÁLY ISTVÁN, dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya: ,,Ebben az országban 215 ezer 713 bűncselekmény vált ismertté 2017-ben. Ez 2016-ban 278 ezer volt, tehát mint egy 13 ezerrel csökkent a befejezett bűncselekmények száma. Szeretném itt megjegyezni, hogy ezelőtt 12 évvel még ilyen 450 ezres nagyságrendről is beszélhettünk.”

Amint az adatokból is látszik a közbiztonság egyre jobb, a bűncselekmények száma csökken, a rendőrség eredményességi mutatói pedig emelkednek – hangsúlyozta a dandártábornok.