Különleges színházi előadás a Városi Piacon

947

Rendhagyó módon a Városi Piacon mutattak be egy színdarabot tegnap. A csemegepultos naplója című kisregény alapján készült előadást tekinthették meg az érdeklődők. A művet Gerlóczy Márton írta, az előadáson a pultost Ötvös András színész alakította.

Szokatlan környezetben, a Városi Piacon láthattak tegnap az érdeklődők egy színdarabot. A csemegepultos naplója című előadásra sokan kíváncsiak voltak.

MEGYERI KATA, szervező: ,,Ez a mű felkeltette az érdeklődésünket, de mivel témájában sokkal jobban illik erre a helyszínre úgy gondoltuk, hogy vesszük a bátorságot és összebeszélünk a piaccal, hogy hát ha ők is vevők erre az ötletre és nagyon nyitottan fogadták és mindenki örült neki, így itt rendeztük meg az előadást.”

A másfél órás előadásra külön kis forgó színpadot emeltek a Piacon. Az író, Gerlóczy Márton mielőtt megírta volna ezt a kisregényét fél évig kijárt a vásárcsarnokba dolgozni, azért, hogy megismerje a piac és a piacosok világát, mindennapi szokásaikat. A színdarabban a pultost Ötvös András alakította, küzdve a vásárlókkal, a főnökökkel, a hazugságokkal és sokszor önmagával, úgy ahogy az életben is történne. Egymaga hívja életre a különböző karakterű vevőket, akik jönnek, mennek a piaci életben is. Egyébként nem titok, hogy a jövőben szeretnének hasonló darabokat Ceglédre hozni – mondta a szervező.

MEGYERI KATA, szervező: ,,Valóban távolabbi terveink között szerepel az, hogy kivinnénk a színházat időnként az utcára, ha ezt tehetjük és ha alkalmas darabokat találunk erre. Őszintén szólva kiszemeltem már néhány ilyet, de ez maradjon meglepetés.”

A csemegepultos naplója nagy sikert aratott a ceglédi közönség előtt.