Közel a bravúrhoz

712
Sweden's goalkeeper Cecilia Grubbstrom grabs a ball during their women's handball preliminary match against France at the 2012 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 1, 2012, in London. (AP Photo/Matthias Schrader)

A női kézilabda NB II 5. fordulójában az éllovas és eddig pontot sem vesztő Inárcs-Örkény otthonában lépett pályára szombaton a Ceglédi Kék Cápák felnőtt és ifi csapata. A felnőttek egy pillanatra sem ijedtek meg a remek erőkből álló házigazdáktól. A Cápák végig uralták a mérkőzést, komoly tempót diktáltak, védekezésben és támadásban is jobb játékot mutattak, mint ellenfelük, de a ziccerek kihasználása elmaradt a mutatott játék színvonalától. 16(!) ziccert hagytak ki a ceglédi játékosok, ami három meccsen is sok. Egy pártatlan szurkoló is elégedett lehetett az izgalmas és kemény összecsapást látva a lelátó nélküli, félhomályos pályán. Az első tizenöt percben (7-7) a Cápák a játékvezetőkkel is küzdöttek, akik a rövidke negyedóra alatt hat kedélyt borzoló ítéletet hoztak a hazaiak javára. Ez képes befolyásolni a meccs végkimenetelét? Ahhoz nem kell pszichológusnak lenni, hogy tudjuk, a végsőkig felkorbácsolt idegzetű, erőn felüli fizikális terheléssel küzdő játékos persze, hogy nem tud megfelelően koncentrálni a döntő pillanatokban. Az eredményjelző így is tizennyolcszor mutatott egyenlő állást úgy, hogy a házigazdák tizennégyszer vették át a vezetést, akik az utolsó öt percben tudtak csak a Cápák fölé kerekedni és 4-1 re hozták a hajrát. A bravúr elmaradt, de a mutatott játék imponáló volt. A felnőttek előtt a sok sérült miatt hiányosan felálló ifik is vereséget szenvedtek Örkényben.

Női kézilabda NB II

Felnőtt

Inárcs-Örkény KC – Ceglédi Kék Cápák 29-26 (13-14)

Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta (kapusok), Halasi Réka 8/3, Dobos Renáta 6, Kisjuhász Petra 4, Tóth Adrien 3, Oláh Henrietta 2, Tóth Ágnes 2, Mihály Evelin 1, Hörömpő Dóra, Nagy Aletta.

Örkény, 50 néző. Vezette Serfőző K., Serfőző Zs.

Kiállítás 0 ill. 2 perc

Hétméteres 4/3 ill. 3/3

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3-4, 11. p.: 7-5, 21. p.: 9-9, 32. p.: 15-14, 41. p.: 18-19, 56. p.: 25-25.

Ifjúsági

Inárcs-Örkény KC – Ceglédi Kék Cápák 32-22 (15-7)

Cegléd: Törőcsik Fruzsina (kapus), Petrovics Fruzsina 9, Koncsik Ella 6/1, Kazai Fanni 4, Rajkort Beatrix 3, Mód Klaudia, Dúzs Szófia, Kovács Alíz, Petró Csenge, Simon Virág, Fedák Antónia.

Jakab László edző: Nagyon jó és harcos mérkőzést játszottunk és mi mutattunk jobb kézilabdát is. Ennyi kihagyott ziccert nem lehet büntetlenül megúszni. Tizenhat ziccerünk maradt ki, amit még egy NB I-es csapat sem tud tolerálni. Kikaptunk, de gratulálok a lányoknak, hogy végig ott tudtunk lenni és küzdöttünk! Az ifik még mindig megilletődötten játszanak. Két-három ügyesebb játékos teljesítményével nem lehet meccset nyerni. Technikailag nagy az elmaradás, remélem, legközelebb bátrabban játsszunk majd!