Közeleg a határidő

1109

Hamarosan lejár az önkormányzati keretekre benyújtható pályázatok leadási határideje. A humán illetve a városvédelmi keret esetében maximum 300 ezer, a közbiztonsági keretnél legfeljebb 100 ezer forintot nyerhet el 1-1 pályázó. A leadási határidő szeptember 1-je 12 óra.

Már csak néhány napjuk maradtak a civil szervezeteknek, magánembereknek arra, hogy pályázatot nyújtsanak be az önkormányzat bizottságai által meghirdetett keretekre. Mint mindig, most is előnyben részesítik azokat a pályázatokat, amelyek megvalósítása a város rendezvényeit, életét színesítik. És most is háromféle keretből lehet kiválasztani a megvalósítandó célnak megfelelőt.

MÓTYÁNÉ DR. SZENTPÉTERI KATALIN kontroller: „A második félévben is mind a három pályázati keretre  benyújthatóak a pályázatok. Jövő péntekig várjuk a pályázatokat mind a humán keret, mind a közbiztonsági és a városvédelmi keretnek a lehetőségeire. Emlékeztetőül annyit szeretnék csak hozzátenni, hogy a két pályázati keret, a városvédelmi és a humán keret esetében 300 ezer forint a legnagyobb összeg, amire pályázhatnak a pályázók. A közbiztonsági keretnél pedig 100 ezer forintos legmagasabb összeg megszerzésére van lehetőség és várjuk a pályázatokat.”

A legnagyobb érdeklődés minden évben a Humán keretre van. De a másik két pályázat esetében is sokan igyekeznek forrást találni rendezvényeikre, kiadványokra, programokra.

MÓTYÁNÉ DR. SZENTPÉTERI KATALIN kontroller: „Elég nagy a létszám, amiben érkeznek a pályázatok. A bizottságoknak mi mindegyiket  -a szabályosan benyújtott pályázatokat – javasoljuk felterjeszteni támogatásra. Emiatt sajnos a keretek kicsit szűkösebbé válnak, hiszen a támogatásra kiosztható összeg az véges, de javaslatot fogunk tenni ennek is a jövőbeni lehetőség szerinti bővítésére.”

A pályázaton természetesen bárki részt vehet, aki megfelel a kiírásban szereplő feltételeknek. A pályázatok beadási határideje szeptember 1-je, 12 óra. A három keret részletes kiírása megtalálható a www.cegled.hu oldal aktuális/pályázatok menüpontja alatt is.