Közgyűlést tartott a borrend

1216

Megtartotta éves közgyűlését a Cegléd és Vidéke Unghváry László borrend. Beszámolókat fogadtak el és teljes jogú taggá fogadtak egy tiszteletbeli borlovagot.  De arról is szavaztak, mely cserszegi fűszeres lesz az, amit például avatásokon, hivatalos eseményeken zászlós borként felkínálnak. Megyeri József borát választották a tagok.

Az éves rendes közgyűlésen elsőként az elnök-nagymester, Kiss Attila számolt be a 2016-os eseményekről, feladatokról. Számos szakmai, kulturális és gasztronómiai eseményen vettek részt a borlovagok.

KISS ATTILA elnök-nagymester: „Az egyházi és világi borok versenye, a kenyér, a kultúra és bor ünnepe tavaly Isaszegen volt, ott is egy avatást végeztünk az ünnep után. Azután Székesfehérváron voltunk a Királyi napokon. A Pax Corporis borrend – ez volt az első borrend, ami megalakult   – évfordulóján részt vett a borrendünk.”

De jártak Mülhdorfban is. Ott is a hagyományos és színpompás felvonulás résztvevői voltak a ceglédi és környékbeli borlovagok. Teljes jogú taggá fogadta a rend az eddig tiszteletbeli borlovagot, Pető Zsolt.  Hogy ez megtörténhessen, a jelöltnek meg kellett fogalmazni, hogyan szeretné segíteni a jövőben a rend munkáját és kellett egy támogató is a lovagok közül.

TÖRÖK JÓZSEF: „Mi 2008 óta ismerjük egymást, 2008-ban kezdődött az a bor szeretete, és az a kapcsolat, ami remélem gyümölcsözővé válik. A nagymester által ismertetett levél minden elmondott arról, ahogyan Pető Zsolt szeretné képviselni borrendünket, a magyar bor értékét.”

A beszámolók és a tagfelvétel után pedig arról döntöttek a borlovagok, mely cserszegi fűszeres lesz az, amit például avatásokon, hivatalos eseményeken zászlós borként felkínálnak egy éven át. A teljesen anonim szavazás után kiderült, a legtöbben Megyeri József cserszegi fűszeresére szavaztak.