Közlekedjenek fokozott elővigyázatossággal és vigyázzanak értékeikre

1077

Legyünk fokozott figyelemmel és türelemmel egymás iránt, valamint vigyázzunk értékeinkre – mondta Török Csaba rendőrkapitány. Mindenszentek idején gyakoriak az autófeltörések és a zsebtolvajlás is, így ebben az időszakban legyenek óvatosak és körültekintőek.

November elseje körül sokan megfordulnak a temetőkben és környékén. Ez pedig jó alkalom a tolvajok számára, hogy különböző értékeket tulajdonítsanak el.

TÖRÖK CSABA, rendőrkapitány, Ceglédi Rendőrkapitányság: ,,Azt kell látni, hogy a temetőkbe nem csak azok járnak, akik megemlékezni mennek oda, hanem egyéb más célzattal, bűnös szándékkal és fontos, hogy erre figyeljünk, de nem csak bent a temetőben, hanem előtte is óriási a forgalom. Sokszor a kocsikban is látható helyen hagynak értékeket.”

Tehát fontos, hogy értékeiket ne hagyják az utastérben, hiszen így könnyen a tolvajok  áldozataivá válhatnak. A járműtől való távozás előtt ellenőrizzék, hogy lezárták-e a kocsit. Ha van, az autó riasztó rendszerét pedig mindenféleképp üzemeljék be. De nem csak a kocsikban, hanem a temető területén is fontos vigyázni az értékekre. Soha ne hagyják őrizetlenül a sír mellett a táskájukat. Illetve a válltáskákat mindig tartsák szorosan maguk előtt, hiszen az oldalukon, vagy a hátuk mögött hordott táskából könnyen kilophatók az értékek.

TÖRÖK CSABA, rendőrkapitány, Ceglédi Rendőrkapitányság: ,,De a kerékpárral közlekedőknek is célszerű lezárniuk ilyenkor is a biciklijüket. Hozzáteszem, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság ezekre az ünnepekre megfelelőképp felkészül. Az egész Járásban a temetőknél szolgálatokat látunk el. Itt együttműködünk társhatóságokkal is, például a polgárőrökkel. Lehet látni itt Cegléden is egyébként, hogy minden temetőnél ott vannak a rendőrök mellett a polgárőrök is. Illetve vannak civil ruhás nyomozók is, akik pont ezekre a gyanús jelekre figyelnek oda.”

A lopások elkerülésének érdekében figyelmeztető szórólapokat is kihelyezett a rendőrség.