Közlemény előterjesztésről, szavazásról

1609

„A Jobbikos képviselők nem kérik a magasfeszültségű nyomvonal tervezőit, hogy legyenek tekintettel a ceglédi emberekre a tervezés és a kivitelezés során” – fogalmazott híradónnak a Fidesz helyi szervezetének elnöke annak a közleménynek kapcsán, amit a tegnapi testületi ülés után adott ki a szervezet.

Ahogy arról már beszámoltunk a Fidesz Ceglédi Szervezetének Képviselői csoportja előterjesztést nyújtott be a január 25-ei testületi ülésen. Az Albertirsa- Kecskemét nyomvonalon haladó 400kV-os távvezeték megvalósítása kapcsán a frakció aggodalmát fejezte ki az érintett területen élőkre esetlegesen gyakorolt negatív hatások tekintetében.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA elnök Fidesz Ceglédi Szervezete: „Kérte az előterjesztésben illetve határozati javaslatban a döntéshozókat, hogy ennek a vezetéknek a hatása az itt élőkre a lehető legkisebb hatású legyen és védjük a természeti értékeket is. A dolog érdekessége az, hogy ezt kizárólag a Jobbik  képviselői nem szavazták meg, álláspontjuk alapján ezt a beruházást nem kell tudomásul venni, épp ezért nem képviselik azt az álláspontot, hogy a ceglédieket vegyék figyelembe a döntéshozók a nyomvonal kialakításának és tervezésének folyamán. Ebből látszik, hogy valószínűleg ez a Jobbik számára egy politikai kérdés és nem a kivitelezés érdekli őket.”

A testület végül megszavazta az előterjesztést.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA elnök Fidesz Ceglédi Szervezete: „Ennek kapcsán elmondható, hogy így a FIDESZ helyi szervezete is kifejezte azt a szándékát és egyetértését egyéb civil szervezetek és kezdeményezések mellett, hogy a nyomvonal kialakítása során a ceglédiek érdeke legyen figyelembe véve.”

Az előterjesztést Földi László, a térség országgyűlési képviselője is támogatta – áll a Fidesz helyi szervezetének közleményében.