Közmeghallgatást tartott a testület

852

Utak állapota, a Széchenyi úton átmenő óriási forgalom, közvilágítás, kereszteződések – több más mellett ezek a témák merültek fel a testület által tegnap tartott közmeghallgatáson. A tavalyinál némiképpen nagyobb volt az érdeklődés, hiszen akkor csak egyetlen felszólaló volt. De most is csak néhány érdeklődő tett fel kérdést, vagy mondta el panaszát személyesen.

A polgármester beszámolójával kezdődött most is a közmeghallgatás. Az önkormányzat nagyon sok célt és feladatot tűzött ki az elmúlt egy évben is saját maga elé. Ezeket a költségvetésben határozzák meg évről évre.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Önerőből elmondható, hogy már a tavalyi évi költségvetésben és az idei esztendős költségvetésben is nagyon magas a fejlesztések, beruházásoknak az aránya. 25-30 %-nyi részét teszi ki ez a város költségvetésének. Ezt egyrészt saját forrásokból tudjuk finanszírozni, másrészt pedig nagyon komoly kormányzati támogatást illetve Európai Uniós pályázati támogatásokat kapunk, amikből ezeket a fejlesztéseket végre tudjuk hajtani.”

A közmeghallgatáson téma volt a Széchenyi út állapota vagyis leginkább az óriási átmenő forgalom. Az ott élők már régóta megoldást szeretnének az áldatlan állapotokra. A polgármester elmondta: a Magyar Közúttal már jó ideje folyamatosan egyeztetnek, helyesebben igyekszik a város elérni azt, hogy történjen valami. Talán némi reménysugár már van arra, hogy egyszer megépülhet egy olyan út, ami elviszi a városból ezt a nagy átmenő forgalmat. De szóba került ingatlan vásárlás, illetve az Örkényi út állapota is.