Közös sportnapot tartott két óvoda

981

Közös sportnappal kedveskedett a gyerekeknek és szüleiknek a Lövész, valamint a Szép utcai óvoda. A két intézmény már évek óta szervez szórakoztató délelőttöket a kicsiknek. Szombaton összesen 14 játékos akadály várta az ovisokat. A gyerekek az élmény mellett ajándékokat is kaptak a nap végén.

Bemelegítéssel kezdődött a szombat a Lövész utcai óvodában. A gyerekek mellett a szülők is szívesen csatlakoztak a sportnaphoz.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Nagyon örülök, hogy ez az óvoda évek óta ezt a rendezvényt elindította, és ilyen szépen megszervezi. Példaértékű a két óvoda kapcsolata, hogy a Lövész utcai és a Szép utcai óvoda ilyen szépen össze tud dolgozni és ez a mai napon is tükröződik.

A gyönyörű, nyárias időben rengeteg játék várta a gyerekeket a sportnapon. A Lövész és Szép utcai óvodában is 6-6 akadályt kellett teljesíteni és a szervezők a két intézmény közötti útszakaszon is készültek feladattal. Biciklis ügyességi pálya, labdadobás és képkirakó- csak néhány állomás, ahol a gyerekek bizonyíthattak. A sportnap népszerűsége évek óta töretlen.

SZEKERNÉ VERES KATALIN, intézményvezető, Lövész utcai óvoda: Első évben, amikor megszerveztük, utána az ő kifejezett kérésük volt, hogy csináljunk ilyet többször is. Igazából a szombat délelőttöket együtt töltik a gyerekekkel, ami a mai világban nem egy mindennapos dolog. Sétálnak a két óvoda között, mozognak, beszélgetnek, ismerkednek egymással, jól érzik magukat az óvodákban.

A sportnap azért is lehet sikeres, mert sok támogató van. Szinte mindenki első szóra jön és segít, amiben tud.

SZEKERNÉ VERES KATALIN, intézményvezető, Lövész utcai óvoda: Hála Istennek nagyon sok ember segít bennünket, a sportolók közül is, akit felhívtunk szinte mindenki azt mondta, hogy jön és segít.

A gyerekek-mint mindig-most is sok-sok élménnyel gazdagodtak a sportnapon és persze kisebb ajándékokat is kaptak. A nap során a Releve Tánciskola valamint a Váradi Acro Team növedékei is készültek bemutatóval.