„Krisztus szeretete sürget minket”

1166

Cegléden is minden este találkozókra várják a híveket és érdeklődőket az Ökumenikus Imahét keretében. A Krisztus-hívők egységéért tartott imahét programjai  szombatig tartanak, minden este más és más felekezet a házigazda. Tegnap este a katolikus iskola ebédlőjében folytatódott a sorozat.

Az Egyesült Államokból származó kezdeményezés, az ökumenikus imahét mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza Magyarországon. Akik a keresztény közösség összetartozását fontosnak tartják minden este igehirdetést hallgathatnak. A tegnapi alkalmon Szecsődi Péter plébános úgy fogalmazott:  a nem hívő világ sokszor azon botránkozik meg, hogy magukat Krisztus hívőnek mondók nem egyként fordulnak a Úrhoz. Pedig ennek a hétnek is az a fontos célja, hogy együtt tegyenek tanúságot a Krisztus-hívők.

SZECSŐDI PÉTER plébános, tiszteletbeli kanonok: „Ez nem azt jelenti, hogy ki-ki elveszíti a maga sajátosságait, értékeit, hanem azt, hogy a világ előtt demonstrálunk, illetve azt a Jézusi vágyat fejezi ki, hogy „…legyenek mindnyájan egy…” Hiszen sok minden megterhelte ezt az egységet, évszázadokkal ezelőtt nem az együtt imádkozás volt a jellemző, de hogy most ne csak imádkozzunk, hanem egymást jobban megismerve, befogadva egymást a szívünkbe, lelkünkbe tudjunk tanúságot tenni egyként Krisztusról, aki mindegyikőnk megváltója.”

Az ökumenikus imahét idei bibliai mottója a II. Korintuszi levél egy szakasza:   „…Krisztus szeretete sürget minket…

SZECSŐDI PÉTER plébános: „És arra sürget Krisztus szeretete, hogy ezt az egységet – mert hisz ő imádkozott azért, hogy legyenek mindnyájan egy – bennünket pedig Krisztus szeretete sürget, hogy ezt meg is valósítsuk.”

A gyülekezetek minden este egy másik felekezet papját, lelkészét hívják meg igét hirdetni.  Az imahét a Katolikus iskola ebédlőjében folytatódik. A házigazda Pfaff Gellért baptista lelkipásztor lesz, igét Bereczky Örs református lelkipásztor hirdet. Pénteken a Református Nagytemplom gyülekezeti házába várnak mindenkit, Hánka Levente református lelkipásztor lesz a házigazda és Bálint Tibor pünkösdi lelkipásztor hirdet igét. A sorozat szombaton a Pünkösdi Imaházban zárul. Minden alkalom 18 órakor kezdődik.