Kutyakaparó futófesztivál Kocséron

2115

Több mint 250-en jelentkeztek a tegnap rendezett kocséri Kutyakaparó futófesztiválra. A megyei szinttű versenyen volt 5 km-es, 10 km-es és a március 15-ei hősök emlékének adózva volt egy 1848 m-es táv. A futófesztiválon részt vett Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó is.

Több százan kezdték a napot zenés bemelegítéssel tegnap Kocséron a Kutyakaparó Csárda előtt A csárda országos hírű Petőfi – emlékhely. Petőfi Sándor 1847 januárjában írta meg a csárdáról a Kutyakaparó című versét. A nádtetős Kaparás 1926. március 15-én leégett, cseréptetős épületként építették újjá, és azóta többször átalakították.

BODNÁR ANDRÁS, polgármester, Kocsér: ,,Lényeges a Kutyakaparó Csárdánk, hiszen, Petőfi sok időt töltött itt a mondák és az írások szerint.”

Most pedig futóverseny helyszíne volt. Mindenki lázasan készült a választott táv teljesítésére. A megmérettetést Földi László országgyűlési képviselő indította el, egy ágyúlövéssel. Harmadik alkalommal rendezték meg a nemzeti ünnepünkön tartott futóversenyt.

BODNÁR ANDRÁS, polgármester, Kocsér: ,,Eddig kétszer csak a helyi kocsériak futottak, most kibővítettük megyei szintre, és 252 jelentkező volt, akit tudtunk regisztrálni. Több is lett volna, de sajnos azt nem lehetett, mert a pólók rajtszámok már elkészültek.”

Két fiatal fiú Kis Roland és Rapi Roland – akik éppen kameránk előtt értek célba –  már hónapok óta készültek a versenyre.

KIS ROLAND, RAPI ROLAND: ,,Az 5 és fél kilométeresbe vettünk részt, nem volt könnyű, de meglett.”

A versenyen 3 féle távot teljesíthettek az indulók. Az ünnepnek adózva 1848 méteres váltófutásban, 5 és 10 kilométeres távon mérethették meg magukat a résztvevők.