Lakossági fórum az M4-ről

1814

Lakossági fórumot hívtak össze a beruházók az M4 gyorsforgalmi út Albertirsa-Cegléd közötti szakaszának kivitelezésével kapcsolatban. A munkálatokat a közbeszerzésen nyertes Colas út Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Colas Közlekedésépítő Kft. végzi, nettó 20,48 milliárd forintér – hangzott el a fórumon, ahol lehetőség nyílt a beruházáshoz kapcsolódó kérdések, észrevételek megvitatására is.

A több, mint 44 km hosszú M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd beruházás két építési szakaszban, de egy ütemben épül majd. Üllő-Albertirsa 30 km, míg az Albertirsa-Cegléd közötti szakasz 14,4 km hosszú lesz – hangzott el a lakossági fórumon.

TÜSKE TAMÁS,  projektvezető, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.: ,,Az első szakaszon a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt közös ajánlattevők fogják az építési munkát végezni. A második szakaszon, amely a jelenlegi lakossági fórumnak is témája, ezen a Colas út Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Colas Közlekedésépítő Kft. közös ajánlattevők végeznek majd munkát.”

A beruházás során a meglévő kétszer egysávos szakaszokat kétszer kétsávosra bővítik Albertirsa, Ceglédbercel határán és Ceglédbercel, Cegléd közigazgatási területén. A meglévő kétszer kétsávos utat pedig felújítják Ceglédbercel után. A menetidőt nagyban csökkenti majd, hogy a kétszer kétsávos szakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd közlekedni. Az útszakaszon 4 csomópontot alakítanak ki. Egyik ilyen a termálfürdőnél lesz, felüljáróval. A tervek szerint a körforgalom megszűnik a 311-es útnál, ahol szintén felüljáró épül helyette. Ugyancsak felüljáró épül a tápiószentmártoni útnál is, ahol rejtett csomóponton – a benzinkutakon – keresztül lehet majd az M4-es útra felhajtani. Cigányszéknél egy komplex pihenőhelyet alakítanak ki, az Ipari park felé pedig egy szervízutat építenek majd. A lakossági fórumon részt vett Földi László, országgyűlési képviselő is, aki örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Nagyon sokat várok ettől a beruházástól, hiszen megtapasztalhattuk más vidékeken, ahol autópálya, vagy kétszer két sávos gyorsforgalmi út épült, hogy a befektetők kedvét ez meghozza és én is azt várom, hogy a térségben, a befektetői kedv fellendül és újabb munkahelyeket tudunk létrehozni a térségben. Ezáltal nyilván a települések lakóinak is sok örömet tudunk okozni természetesen.”

Az új gyorsforgalmi út nemcsak Cegléd, hanem a térség lakosságának is megkönnyíti majd a közlekedését – folytatta.  Az építkezés áprilisban kezdődik a földmunkákkal. A ceglédi szakasz várhatóan 2018 őszére fog befejeződni, míg a teljes út átadását 2019 szeptemberére tervezik. A lakossági fórumon lehetőség nyílt a beruházáshoz kapcsolódó kérdések, észrevételek megvitatására.