Versenyek a gimnáziumban

1218

A napokban több versenynek is otthont adott a Kossuth Lajos Gimnázium. Az egyik ilyen volt a kistérségi angol-német idegen nyelvi verseny, a másik pedig a tornaverseny. Mindkét vetélkedőre szép számmal jelentkeztek a diákok.

A legjobb 15 diák jutott tovább az idegen nyelvi verseny második fordulójára a gimnáziumban. A szóbeli megmérettetésen a gyerekeknek öt témából kellett készülniük, de bemutattak prezentációt és memoritert is a zsűrinek.

KIRÁLYNÉ TÚRI ANDREA, szervező pedagógus: ,,Körülbelül 10 éve kezdtük a versenyrendezést, akkor még nagyon alacsony szinten voltak a gyerekek, akik ide érkeztek. De most már dupla olyan nehézségű feladatokat is tudunk nekik adni. Minden évben felmérjük, hogy milyen a gyerekek tudása és ahhoz képest állítjuk össze a feladatokat és választjuk ki a könyveket.”

A verseny célja az idegen nyelven való olvasás népszerűsítése. A legjobb eredményt elérő diákok értékes szótárakat és nyelvkönyveket kaptak. De a sportkedvelőkről sem feledkeztek meg, hiszen tegnap egy tornaversenynek is otthont adott a gimnázium.

FÜLE GYŐZŐNÉ, önkormányzati képviselő: ,,Cegléd 1950 óta egy fontos hely a térképen a torna sport szempontjából is. Kürti Béla bácsi ekkor alapította meg itt a Torna Sport Egyesületet és az ő keze alatt tornázott Füle Judit, aki 1960-ban az olimpián is részt vett. Úgy hogy a történelmi múltunk megvan.”

A tornaversenyen részt vettek a Közgazdasági, a Kereskedelmi, a Török János iskola valamint a Patkós Irma Művészeti iskola és a Kossuth gimnázium diákjai is.

FÜLE GYŐZŐNÉ, önkormányzati képviselő: ,,Nagyon örülök, hogy újra fellángolt ez a szenvedély és a torna ilyen szintre jutott, hogy már versenyt is rendezhetünk. Nagyon kérek mindenkit, hogy aktívan és lelkesen majd folytassa is ezt a sportágat.”

A diákoknak különböző tornaszereken kellett bizonyítaniuk ügyességüket a zsűri előtt.