Lakossági fórumot tartott tegnap Károly Ferenc önkormányzati képviselő

1539

Nemcsak a belvárosban, hanem a város külső területein is zajlanak a felújítások – mondta tegnap a lakossági fórumon Károly Ferenc önkormányzati képviselő. Utcák kaptak aszfaltburkolatot és több helyre került közvilágítás is. A fórumon részt vett a polgármester, aki egyebek mellett beszélt a viharkárokról és a magasfeszültségű távvezeték nyomvonaláról is.

A Ceglédre lesújtó nagy vihar nagy károkat okozott a Kossuth Lajos utcában és az Újváros szélen is. A közvilágítási hálózatot azóta is javítják – mondta Károly Ferenc önkormányzati képviselő a tegnap tartott lakossági fórumon és kéri, hogy aki még problémát észlel jelezze, amit ő továbbít a Démász felé. De beszélt az elmúlt hónapban létrejött fejlesztésekről is. Aszfalt burkolatot kapott a Béla utca, a Vörösmarty tér és a Török utca is

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,És még, ami történt, az Újváros szélen nem volt közvilágítás és ma estére ha arra járnak, akkor most már ott is világosban közlekedhetnek, ugyanis villanyoszlopokat állítottak és a mai napon felkerültek a lámpatestek. Ugyanez igaz a Nádasdi utca és az Akácos utca összekötő szakaszára, ahová hat darab villanyoszlopot állítottak és a mai nap ide is felkerültek a lámpatestek.”

A képviselő kitért a köztemető állapotára is, ahol most már rendben vannak az utak, a járda és a kutat is felújították. De volt szó a Ceglédet érintő magasfeszültségű távvezeték nyomvonaláról is.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,Ezt a beruházást támogatnom kell és minden Ceglédinek is támogatnia kell, viszont ennek a nyomvonalát abszolút ellenzem és ezt nem támogatom, hogy ez itt menjen.”

A fórumon részt vett a polgármester. Takáts László arról beszélt, hogy a város külső részei a pályázati forrásokból tudnak folyamatosan szépülni.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Több száz kilométernyi csapadék vízhálózatunk van, ami sajnos az elmúlt évtizedekben szintén el lett hanyagolva. A régi időkben még mindenki tudta, hogy a csapadékvíz árkokat rendbe kell tartani és rendben is tartották, most pedig sokszor azzal szembesülünk itt a jegyző úrral, hogy problémák vannak és leaszfaltozzák, meg szép parkolókat csinálnak, betömik az árkokat.”

Továbbá ő is kitért a magasfeszültségű távvezeték nyomvonalára is.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Én ma is voltam ebben a kérdésben egyeztetni, egy tény, hogy van ebben a pillanatban egy nyomvonal, amit előzetes egyeztetések alapján jelöltek ki, helyszíni szemlék voltak, ahol el lehetett mondani mindenkinek a véleményét. El is mondta mindenki markánsan a véleményét, aki érintett ezáltal a dolog által és egyértelművé tette, hogy elfogadhatatlan, ahogy én is elmondtam, mint polgármester, hogy a mi szempontunkból az a nyomvonal, amin most viszik, az elfogadhatatlan.”

A fórumon a polgármester és az aljegyző is válaszolt a lakosok kérdéseire.