Momentum fórum Cegléden

1712

Megtartotta tegnap első fórumát a Momentum helyi alapszervezete. Az elnök Mucsinyi Levente és a Momentum szóvivője bemutatta a programot és a célokat. A többnyire fiatalokból álló szervezet kezdetben 150 mára már 1500 főt számlál. Elsősorban korrupció mentes Magyarországot szeretnének – hangsúlyozták.

A Momentum azért jött létre, mert véleményük szerint az ország vezetői rosszul gazdálkodnak a szűkös erőforrásokkal. Az új közösséggel szeretnék megmutatni, hogy van még a politikának jövője Magyarországon. Tegnap megtartották első fórumukat Cegléden is, ahol Mucsinyi Levente a helyi alapszervezet elnöke is bemutatkozott.

MUCSINYI LEVENTE, elnök, Momentum helyi Alapszervezet: ,,Albertirsán dolgozok, vállalkozó vagyok csapágyboltom van jelenleg. Szeretnék én is segíteni az országon. Jobbá tenni ezt a most kialakult helyzetet. Szeretnénk mi is foglalkozni helyi szinten, illetve, OEVK jelöltségért is én indulok a Momentumban, így aztán a környező településeket is szeretnénk körbejárni. Ott is felmérni a problémákat.”

Mucsinyi Leventét elmondása szerint a fiatal, lendületes csapat – akiket még nem mérgezett meg a magyar politikai élet –  motiválta arra, hogy csatlakozzon a szervezethez. A fórumon részt vett a Momentum szóvivője is. Hajnal Miklós 2015-ben találkozott először a Momentummal egy nyári tábor keretében Velencén.

HAJNAL MIKLÓS, szóvivő, Momentum Mozgalom: ,,Itt nem csak beszélgetni akartak az emberek, hanem arról is gondolkodtunk, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy jobb legyen, mik lennének a megoldások. Mi az, amit esetleg mi magunk is tudunk tenni, ez a fajta mentalitás, ami számomra vonzó volt. Számomra nagyon fontos, hogy megmaradjon egy pártban, mert ez ember közelibbé teszi őket.”

A tagságban mindig előkerül egy-egy olyan téma, ami fontos szakpolitikai kérdés – folytatta.

HAJNAL MIKLÓS, szóvivő, Momentum Mozgalom: ,,A programunkat október 15-.én mutattuk be, az a címe, hogy ,,Indítsuk be Magyarországot” mi leginkább amiatt adtuk ezt a címet, mert úgy éreztük, hogy vannak rendszerszintű problémák, amiket mindenki a szőnyeg alá söpörne. Ezekkel foglalkozzunk kicsit, mutassunk be egy jövőképet, hogy milyen lenne egy ideális Magyarország. Erről szól ez a program 364 oldal.”

A többnyire fiatalokból álló szervezet kezdetben 150 mára már 1500 főt számlál. Ők elsősorban egy korrupció mentes Magyarországot szeretnének – hangsúlyozták. A Momentumot olyan fiatalok és idősek alkotják, akiket összeköt a felelősségtudat és a tenni akarás – fogalmazták meg a fórumon.