Licitáljon ,,Hópofára” – adománygyűjtés a gyermekosztálynak

944

Különleges módon gyűjt adományt egy fiatal albertirsai férfi a Toldy Ferenc Kórház csecsemő-és gyermekosztályának.630 pohárból és közel 3000 tűzőkapocsból készített hóembert Vajas Zsolt, melyet most elárvereznek az egészségügyi intézet részére. Az összegyűlt adományokból a gyerekek kórházban töltött idejét szeretnék szebbé tenni.

Az ötletgazda, Vajas Zsolt még másfél évvel ezelőtt járt a Toldy Ferenc Kórház gyermekosztályán. Ahogy látta a sok kisgyereket és a termeket elhatározta, hogy szeretne segíteni a részleg fejlesztésében. Az adománygyűjtés egy igen különleges módját választotta.

VAJAS ZSOLT: ,,Láttam egy videót, ahogyan készítik ezt a hóembert és gondoltam én is megcsinálom.”

Összesen 630 pohárból és 3000 tűzőkapocsból készített egy óriás hóembert, melyet árverezésre bocsájtott. A befolyó összeget a kórháznak ajánlotta fel.

VAJAS ZSOLT: ,,Először nem vették komolyan, utána segítőkészek voltak. Az engedélyek miatt húzódott a dolog, mert az fontos, hogy legyen.”

A hóember felkerült a világhálóra, egészen november végéig lehet rá licitálni.

VAJAS ZSOLT: ,,A facebookon van hirdetve a megosztásokkal és a vatera.hu oldalon lehet licitálni, 500 forintról indult és 100 forintos licitlépcső van.”

A vatera.hu oldalon ,,Hópofa” néven találják meg az árverezésre bocsátott alkotást. A hóemberből befolyó összeg felhasználásáról közösen dönt majd az alkotó és a kórházi dolgozók. Az összeget nagyságától függően játékokra, vagy a gyermekosztály fejlesztéséhez szükséges felszerelésekre költenék. Vajas Zsolt személyesen fogja átadni az adományokat, ráadásul nem is akárhogy, Mikulás ruhába öltözve lepi majd meg a gyerekeket.