Meleg holmikra van szükség

814

Leginkább meleg ruhákra, plédre, takarókra és egy mikrohullámú sütőre lenne szüksége a ceglédi hajléktalanszállónak. Már most telített az intézmény, pedig az igazán hideg, téli időjárás csak ezután jön. A fedél nélkül maradtak egyre több mindenben segítenek, legutóbb például kerti beülőt készítettek.

Az éjszakák már igencsak fagyosak, de az igazi tél azért még nem jött el. A ceglédi hajléktalanszálló ettől függetlenül már most maximális létszámmal működik.

SZLANKÓ ANDREA, igazgató, Hajléktalanokat Ellátó Intézmény: Jelenleg telített a szállónk. Általában 40 férőhelyes a nappali melegedő, 26 férőhelyes az éjjeli menedék, de miután mostmár beállt a krízis időszak, tudunk bővíteni.

Senkit nem utasítanak el, lehetőség szerint minden fedél nélkülinek segítenek-tette hozzá az intézmény vezetője. Az éjjeli menedékhelyek száma 33-ra, a nappali melegedő 48-ra emelhető. A téli hideg beálltával meleg holmikra lenne szüksége a szállónak.

SZLANKÓ ANDREA, igazgató, Hajléktalanokat Ellátó Intézmény: Férfiruházatra lenne elsősorban szükségünk, mert az összetétel alapján jóval több a férficipő, kabát, pulóver. És nagyon jó lenne egy mikrohullámú sütő, ami működik, hogy gyorsabb legyen a melegítés, mert csak melegítésre van lehetőségünk.

Takarók és plédek is kellenének-tette hozzá az intézmény vezetője. Szlankó Andrea köszönetet mondott a cégek, magánszemélyek eddig segítségéért is. Természetesen az elsődleges cél, hogy minél előbb visszailleszkedjenek a társadalomba a hajléktalanokat. Ennek egyik első lépése, hogy akarjanak tenni önmagukért, környezetükért. A közelmúltban saját kezűleg készítettek kerti beülőt.

SZLANKÓ ANDREA, igazgató, Hajléktalanokat Ellátó Intézmény: Híve vagyok annak, hogy a szabályok betartása nagyon fontos, mert a társadalomba való visszaintegrálásnak is egyik alapfeltétele és az hogy nekik is hasznosan teljen az idő, az enerigájukat le tudják vezetni illetve a közös munka öröme kicsit összekovácsolta a csapatot. Ez valóban a két kezük munkája, amit itt a háttérben látunk.

A napi teendőkbe, környezetük további szépítésébe is szeretnék bevonni a fedél nélkül maradtakat. A tapasztalat szerint egyre lelkesebbek, aktívabbak az ellátottak-mondta Szlankó Andrea.