Lovagi torna Nagykőrösön

1223

Erő-és ügyességi csapatversenyt, úgynevezett lovagi tornát rendeztek tegnap a Nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Iskolában. A versenyt és az egész hetes programsorozatot Arany János emlékére szervezték meg. Hiszen idén ünnepeljük a költő 200. születésnapját– mondta a szervező, Protovin Csaba.

Régi kort idéző címerek, lovagnak öltözött diákok – ez a hét az Anjou-kor jegyében telt a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. A programsorozatot Arany János 200. születésnapjának emlékére rendezték meg. Az intézmény mind a 29 osztálya lelkesen részt vett a feladatokban – mondta a szervező.

PROTOVIN CSABA, szervező: ,,Maga az iskola az Arany műről kapta a nevet. Így mi azt gondoltuk, hogy részt veszünk ebben a programban. Nem Arany János korával, hanem inkább a Toldi kor, 1300-as éveket próbáltuk megeleveníteni az iskolában a címerekkel, zászlókkal és a lovagi tornával.”

A hét elején már elkészült a címerekből álló kiállítás. Az alkotások bemutatják a 14. század jellegzetességeit és az adott osztályra jellemző stílust is. De nem csak a kreativitásukat mutathatták meg a csapatok, erejüket és ügyességüket is összemérhették  a tegnapi lovagi tornán. Délelőtt a város általános iskolái, délután pedig a középiskolások mérkőztek meg egymással.

PROTOVIN CSABA, szervező: ,,A csapatversenyeket a testnevelési munkaközösség állította össze nagyon precízen, előtte jól begyakorolták. A koncepció az, hogy a város általános iskoláit hívták meg délelőtt, délután pedig a középiskolások, gimnáziumok mérik össze erejüket. Rengeteg fajta ügyességi játékot láthattunk az előbb, tíz fajta vetélkedő volt, zsámolyon ugrás, lovagi sisak hordozás és még rengeteg más.”

A vetélkedőről a legjobbak Malomkő alakú tortával és emlékplakettekkel térhettek haza. De nem csak ők, minden lelkes résztvevő kapott egy kis apróságot.