Lovasverseny a Füle Tanyán

1214

Regionális díjugrató és szabadidős lovasversenyt rendeztek a Füle tanyán a Magyar Lovas Szövetség közreműködésével. A megmérettetésre több százan jelentkeztek. A verseny két helyszínen zajlott, az ugró-és a díjlovas pályán.

Nagy volt az érdeklődés a Füle Tanyán rendezett verseny iránt. Nemcsak Ceglédről, hanem a környékről is sokan elutaztak, hogy megmérettessék magukat a lovasok.

FÜLE JÁNOS, tulajdonos, Füle tanya: ,,Most a regionális Magyar Lovas Szövetség által meghirdetett versenyt, amikor ugróban voltak a 80-90, 90-100, 105-110-es versenyszámok. Ebből volt indulónk körülbelül 72 startunk volt. Van a Szabadidős Lovas Szövetség által meghirdetett versenyünk, amiben pedig 105 körüli rajtunk van.”

Az ugró és a díjlovas pályán zajlott a verseny. Voltak ügyességi-, futószáras számok és díjlovaglás is. A Magyar Lovas Szövetség egyik versenybírója is részt vett a megmérettetésen. Mahai János arról beszélt, hogy a lovasok jól szerepeltek.

MAHAI JÁNOS, versenybíró, MLSZ: ,,Az a tétje, hogy vajon az a gyermek mivé válik. Tehát hosszú távon a szülők, ha esetleg jó helyre akarják delegálni a gyermeküket azoknak sokkal nagyobb a tétje, mint itt bármilyen helyezést elérni. A tét talán az lehet, hogy olyan közösségbe csöppen bele, ami építő jellegű. Azt hiszem, hogy mindenkinek az a fontos, hogy a gyermekét jó helyen tudja.”

Bár a lovaglás nem egy olcsó sportág mégis, ha valaki komolyan gondolja érdemes belevágni – folytatta.

MAHAI JÁNOS, versenybíró, MLSZ: ,,Ha saját ló, saját felszerelés akkor igen, akkor költségesebb, mert nem csak egy táskával mennek, hanem sokkal több mindent cipelnek magukkal a lovasok. Egyfajta száguldó cirkusznak is lehet ezt hívni, egy lovasversenyre való eljutást, de én azt hiszem, hogy hosszú távon megéri, mert nagyon sokat tanul belőle.”

A legjobban szereplők érmeket és kupákat vehettek át.