M4-ről, Hungária perről, letelepedési kötvényről

1197

Teljes értékű autópályára van szüksége Ceglédnek, nem csak gyorsforgalmi útra….a Cegléden élő károsultakat is ugyanolyan kárpótlás illeti a Hungária ügyben, mint az önkormányzatokat, vállalatok – ezekről a témákról tartott sajtótájékoztatót tegnap Volner János országgyűlési képviselő. De beszélt a parlament egyik legfrissebb döntéséről, a letelepedési kötvény lehetséges kivezetéséről is.

Nagyon súlyos korrupciós mechanizmus működését és óriási veszteséget jelentett Magyarország számára a letelepedési kötvény – így fogalmazott tegnap tartott sajtótájékoztatóján Volner János.

VOLNER JÁNOS országgyűlési képviselő, Jobbik: „Ez azt jelentett, hogy Junker hivatalosan az Európai Unió részéről szegény migránsokat szeretett volna Magyarországra betelepíteni, míg Rogán Antal ezt meg is tette a gazdag migránsokkal. Fontos előrelépésnek tekintjük, hogy az alaptörvény vitájában el tudtuk azt érni, hogy megszüntessék a letelepedési államkötvényt.”

De a képviselő beszélt a napokban elkezdődött Hungária perről is. Hangsúlyozta, a Jobbik számára és személy szerint számára is fontos, hogy ebben perben képviseljék a Cegléden és környékén élő  károsultak érdekeit. El kell ugyanis azt érni, hogy ugyanúgy kárpótolják az itt károsodott több tízezernyi magyar embert, mint ahogy kárpótolták az önkormányzatokat, mint ahogy kárpótolták az állami tulajdonú vállalatokat, akik ebben az ügyletben veszteséget szenvedtek – fogalmazott.

VOLNER JÁNOS országgyűlési képviselő, Jobbik: „Nagyon fontosnak tartom azt elmondani, hogy erre a károkozásra azért kerülhetett sor, mert a Magyar Nemzeti Bank nem végezte kellő eréllyel, kellő szakmaisággal, kellő alapossággal az ellenőrzési tevékenységet, ezért lehetett  éveken keresztül  akadálytalanul lopni az emberek pénzét, akik azzal a bizalommal mentek el és helyezték el a Hungáriánál a pénzüket, hogy egy Magyar Nemzeti Bank által ellenőrzött szervezetnél vettek értékpapírt és ilyen módon a befektetésük biztonságban van.” Arra fogja felszólítani Földi László országgyűlési képviselőt, hogy vele együtt küzdjön ezért. Volner János úgy fogalmazott: azért szólítja fel erre, mert véleménye szerint eddig Földi László nem tett lépéseket a helyi károsultak érdekében.  De Volner János beszélt a négyes útról is. Azt szeretnék elérni, hogy Ceglédre teljes értékű autópálya vezessen és ne úgy valósuljon meg az M4-es építése, hogy csak egy gyorsforgalmi autóutat adnak át.

VOLNER JÁNOS országgyűlési képviselő, Jobbik: „Ez azért fontos, mert nagyon sok befektetésről annak alapján határoznak a tőketulajdonosok, hogy a befektető számára autópályás elérhetőség kell egy új gyáregység, egy új logisztikai központ eléréséhez. És azok a helyek alapból kiesnek, ahová nem vezet teljes értékű autópálya. Ezért is küzdeni szeretnék, hogy Cegléd teljes értékű autópályát kaphasson, nőhessen a város tőkevonzó képessége, sok munkahely jöhessen létre a térségban és ezáltal az adóbevételek is megemelkedhessenek.”

A lakosság pedig természetesen jobban éljen az eddigieknél – fogalmazott az országgyűlési képviselő.