Magabiztos csurgói győzelem

425

A Csurgó gárdáját fogadta a Ceglédi KKSE együttese a hétvégén a férfi kézilabda NB I tavaszi idényének decemberben esedékes fordulójából előrehozott mérkőzésen, Abonyban. Mint néhány hete, a két csapat első találkozóján, most is fölényes győzelmet arattak a dunántúliak.
A vendégek irányítója, Krsmancic a 4. percben szerezte az összecsapás első gólját, míg a hazaiak Szepesi révén csak a 10. percben, 0-4-es állásnál voltak először eredményesek. Később Szepesi még kétszer bevette a 2016-ban Ceglédben szereplő, egykori csapata ellen bravúrosan védő Pallag kapuját. A vendéglátók közül sokáig csak a szélső dobott gólt, és már több mint 20 perc is eltelt a játékidőből, amikor Kállai végre, a ceglédiek közül másodikként túljárt a kapus eszén. 4-11 volt ekkor az állás. A játékrész hajrájában a különbség kilenc gólra nőtt.
Fordulás után a vendégek visszavettek a tempóból, és csapatukban pályára léptek az addig a cserepadot koptató játékosaik is. Ugyanakkor a ceglédieknél Nagy Károly edzőnek nem sok lehetősége volt cserékkel „beleszólni” a játék menetébe. Több játékos ugyanis nem állhatott rendelkezésére, a jegyzőkönyvben mindössze 12-en szerepeltek. A Csurgó a 45. percben 22-11-re vezetett. A következő percekben a 11 gólos hátrányt Vranac három, valamint Pásztor két találatával sikerült hétre csökkenteni. De ennél közelebb már nem sikerült kerülni a vendégekhez, akik közül a gólgyártásban kilenc gólt szerezve elsősorban Krsmancic jeleskedett, de Vasic is hatig jutott.
A vendégek már az első percekben megalapozták győzelmüket, ami a papírformának megfelelően meg is született az ezer sebből vérző hazaiak ellen. Végeredményben a Csurgó 30-20-as győzelmet aratott.