Meccsdömping

479

Igazi meccsdömping volt az elmúlt hétvégén a Ceglédi Kék Cápáknál. A női kézilabda-bajnokság szinte minden korosztályában rendeztek fordulót. A Cápák hét korcsoportjából hat csapat is pályára lépett. A kilenc mérkőzésen négy ceglédi győzelmet sikerült bezsebelni. A felnőttek egygólos vereséget szenvedtek a Tápiószele elleni idegenbeli szomszédvár-találkozón, ugyanott az ifisták viszont gólzáporos győzelmet arattak. A serdülők Üllőn nyertek magabiztosan, az U14 Lajosmizsén szenvedett két nem várt vereséget, az U12-es gyerekek Budapesten kaptak ki két meccsen, az U10 pedig Szigetszentmiklóson nyerte meg mindkét mérkőzését.
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 25–24 (14–12)
Szászberek, zártkapus mérkőzés, vezette Serfőző K., Serfőző R.
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Dobos Renáta 5, Farkas Szimonetta 4 (1), Vuletic Suncica 4, Tóth Adrien 4, Jónás Alexandra 3, Pocsai-Halasi Réka 3, Csábi Zsuzsanna 1, Török Melinda, Tátrai Renáta, Kovács Alíz, Mód Klaudia. Edző: Jakab László.
Hétméteres: 7/6, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 9. perc: 5-2, 18. p.: 10-6, 29. p.: 13-10, 35. p.: 16-12, 39. p.: 17-16, 50. p.: 23-22, 57. p.: 25-24.
Jakab László: Mindig kiélezett mérkőzést hozott a szomszédvárak csatája, most is így történt. Sajnos minket nagyon hátráltat a Covid miatti teremhiány, hiszen a csarnokunkat éppen felújítjuk. A kevés edzéslehetőséghez képest elég jól helytálltunk, esély lett volna pont, pontok szerzésére, de a visszatérő hibánk, hogy nagyon sok ziccert hibázunk, most is előjött. Emellett nagyon sok technikai hibát vétettünk, ez megbosszulta magát. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, mert végig meccsben tudtunk maradni az egyébként jó erőből álló Tápiószelével szemben. Keserű a szám íze, mert a második meccsünket veszítjük el egy góllal, de remélem, előbb-utóbb átfordulunk ezen és a hétvégi hazai mérkőzésünket győzelemmel tudjuk abszolválni.
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 33–46 (15–24)
Szászberek, zártkapus mérkőzés, vezette Serfőző K., Serfőző R.
Cegléd: Kovács Alíz (kapus), Peszeki Laura 14 (3), Farkas Szimonetta 10, Jónás Alexandra 7 (1) , Farkas Fruzsina 4, Kádár Kata 4, Pintér Zsófia 2, Kiss Vivien 2, Benkő Barbara 1 (1), Mód Klaudia 1, Baricza Viktória 1. Edző: Almási László.
Hétméteres: 3/3, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. .6 perc.
Almási László: Egy nehéz mérkőzés várt ránk az ENUSE ellen. Mivel sajnos a felnőtt csapatunk kikapott egy góllal, illetve a csapatunkban is van két szelei játékos, így részben presztízs volt számunkra ez a találkozó. A lányok is érezték ennek a súlyát és ennek tudatában végig fegyelmezetten, bátran és lendületesen játszottak. Támadásban le tudtuk játszani a játékainkat, védekezésben pedig kellően agresszívak voltunk, ami mellé jó kapusteljesítmény is párosult, ennek köszönhetően sok indításgólt tudtunk szerezni. A találkozón volt egy 10 perc, amikor gyengült a védekezésünk, de az időkérés után ismét úgy működött, ahogy azt elképzelem. Bár a kapott gólok számát kicsit sokallom, mégis csak dicséret illeti a lányokat, mert megvalósították azt, amit elvárok tőlük. Gratulálok a játékosaimnak, megint bebizonyították, hogy csapatként bármire képesek vagyunk!
Női kézilabda, serdülő III. o.
Üllői VSK – Ceglédi Kék Cápák 11–39 (6–17)
Üllő, zártkapus mérkőzés, vezette Bognár, Tóth.
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Peszeki Laura 8 (1), Farkas Fruzsina 5, Horváth Evelin 4, Kádár Kata 4, Pető Luca 4, Csombai Mirella 3, Tóth Fruzsina 3, Orlov Katinka 3, Kapusi Annamária 3, Pintér Zsófia 2. Edző: Almási László.
Hétméteres: 0/0, ill. 2/1.
Kiállítás: 2, ill. 0 perc.
Almási László: Ezen a mérkőzésen azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a játékot. A meccs kezdete előtt mondtam a lányoknak, hogy a félidőket 2-2 részre osztjuk, és mindenkinek egyenlő játékidőt fogok biztosítani. Ennek tudatában a lányok az első perctől kezdve a megfelelő hőfokon játszottak. Külön öröm számomra, hogy mindenki bátran játszott és legalább 2 gólt tudott szerezni. Ez a mérkőzés leginkább a gyakorlásról szólt, amit remekül használtak ki a játékosaim! Gratulálok nekik!
Leány kézilabda, U14-es területi bajnokság mérkőzései
Mizse KC – Ceglédi Kék Cápák 19–5 (8–2)
Cegléd: Sila Réka, Paska Júlia (kapusok), Petró Zsanna 3 (1), Ferenczi Lili 1 (1), Józsa Luca 1 (1), Dengi Csenge, Kuszkó Cintia, Gigor Stella, Vágó Réka, Medveczky Anna. Edző: Urbán László.
Hétméteres: 0/0, ill. 6/3.
Kiállítás: 2, ill. 0 perc.
KIKI SKFT – Ceglédi Kék Cápák 25–16 (8–10)
Ceglédi gólok: Orlov Katinka 11 (1), Csombai Izabella 2, Kuszkó Cintia 1, Petró Zsanna 2
Hétméteres: 3/2, ill. 4/1.
Kiállítás: 2, ill .2 perc.
Urbán László: Az elmúlt néhány fordulóhoz képest ez a hétvége eléggé lehangolóra sikerült. Mind a két meccsünk hatalmas csalódás volt, mert komoly vereségekkel zártuk. A korábbiakhoz képest most lelketlenül, pontatlanul és hitehagyottan lézengtünk a pályán. De sebaj, dolgozunk tovább! Hajrá Cápák!
Leány kézilabda, U12-es gyermekbajnokság mérkőzései
Ennek a korosztálynak a bajnokságában csak a végeredményt és a félidei állást rögzíti a szövetség.
Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 14–6 (5–4)
Kispest NKK – Ceglédi Kék Cápák 10–24 (7–10)
Budapest, Semmelweis egyetemi csarnok, zártkapus mérkőzések, vezette Bócz, Borbély.
Cegléd: Pintér Léna, Farkas Boglárka, Sági Hanna, Dugasz Lilla, Virág Hanna, Megyesi Hanna, Benke Nóra, Cseh Panna, Bartus Júlia.
Tóth Adrien edző: A hétvégi fordulót egy már ismert ellenfél ellen kezdtük, az ENUSE csapatával játszhattunk. Többek közt ezért is szívfájdalom, hogy végül alulmaradtunk, hiszen már nagyjából tudtuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Ráadásul a mérkőzés elején partiban voltunk velük, de végül nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket – többek közt két hetes is kimaradt – és a fáradtság mellett előjöttek a technikai hibák is. A második mérkőzésen a Kispest csapata ellen léphettünk pályára. Sajnos itt sem tudtunk győzedelmeskedni. Úgy éreztem, hogy a lányok teljesen máshol voltak fejben, dekoncentráltak voltak és én sem tudtam hatni rájuk. A kemény védekezés, ami eddig azért jellemzett minket, nem volt felfedezhető. és itt is úrrá lettek rajtunk a technikai hibák. Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a hétvége, de menni kell tovább és még többet dolgozni. Nagyszerű lányok vannak a keretben, ezért biztos vagyok benne, hogy a következő fordulóban bebizonyítják, hogy ennél sokkal többre képesek!
Leány kézilabda, U10-es kisiskolás bajnokság mérkőzései
Ennek a korosztálynak a bajnokságában a góllövőket és az elért eredményt sem rögzíti a szövetség.
Százhalombattai VUK SE – Ceglédi Kék Cápák
Rácalmás SE – Ceglédi Kék Cápák
Szigetszentmiklós, zártkapus mérkőzések, vezette Benya-Hantos.
Cegléd: Bartalos Jázmin, Gyura Lelle, Heincz Zsüliett, Jankovics Hanna, Juricza Kinga, Mezei Luca, Molnár Enikő, Nagy Luca Málna, Varga Bianka.
Szilágyi József edző: Nagyon hosszú kihagyás után léptek pályára az U10-es lányok, a járványhelyzet és minden más miatt. Az edzéseken mutatottak alapján nagy elvárásokkal álltam a lányok felé a hétvégi fordulóra. Már az odaúton is csapatként viselkedtek, és a mérkőzéseken is tisztesen helytálltak. Az első mérkőzésünket a Százhalombattai VUK SE csapata ellen játszottuk, ahol a lányok mind védekezésben mind támadásban odatették magukat, és nagyarányú győzelmet arattak. A következő összecsapásunk a Rácalmás gárdája ellen volt, egyből az első meccset követően. A lányokon picit itt már látszott, hogy fáradtabbak, ami érthető, mivel az első meccsen rendesen kihajtották magukat. Ennek ellenére itt is a védekezés volt a kulcs, illetve a jó kapusteljesítménynek és ügyes támadójátéknak köszönhetően itt is nagyarányú győzelmet arattunk.