Majd 200 diák nevezett a Városi Úszóversenyre

640

182 általános iskolás diák nevezett a tegnapi Városi Úszóversenyre. Négy korcsoportban versenyeztek a fiatalok. Mell, hát, gyors és idén először pillangóúszásban is megmutathatták ügyességüket. A leggyorsabban úszó gyerekek érmeket és okleveleket vihettek haza.

Majd 200 gyermek töltötte meg tegnap a Városi Sportuszodát. Egytől egyig lelkesen várták, hogy a Városi Úszóversenyen megmutassák mennyit fejlődtek az év során.

PATONAI GÁBOR, testnevelő tanár: ,,Minden évben hagyomány, hogy tanév végén a gyerekeknek egy kis versenyt rendezünk. Próbáljuk az úszószabályoknak megfelelően, de kicsit rugalmasan is. Itt az Úszó VB előtt nagyobb népszerűségnek örvend az úszás, és a sport, mert ez az ország egyik sikersportága.”

Idén négy úszásnemben lehetett indulni. A mell, a gyors a hátúszáson kívül most először pillangóúszásban is kipróbálhatták magukat a gyerekek. A verseny végig felfokozott hangulatban telt, az úszókat a lelátóról biztatták diáktársaik. Az úszást egyre több fiatal választja sportjának – mondta Patonai Gábor.

PATONAI GÁBOR, testnevelő tanár: ,,Én azt gondolom, hogy a feltételek egyre jobbak. Csodálatos példaképeink vannak, amit remélem az Úszó VB-n Budapesten is látni fogunk. Szerintem az, hogy 182 gyerek nevezett erre a specifikus versenyre, tehát ez 61 futam, azt gondolom, hogy ezek a számok magukért beszélnek.”

A versenyen az alpolgármester, Hegedűs Ágota is sok sikert kívánt a gyerekeknek.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Öröm látni, hogy ilyen sokan neveztetek erre a megmérettetésre és a mai napra nagyon jó versenyzést kívánok. Mindig azt szoktam mondani, hogy aki egy ilyen versenyen részt vesz, az már győztes.”

A legjobban teljesítők érmeket és oklevelet kaptak, de nem maradt senki ajándék nélkül, minden nevező csokival, jégkrémmel térhetett haza.