Neves vendégek a gimnáziumban

1043

A Class Fm rádiós műsorvezetője, Garami Gábor, a Blahalousiana énekesnője és egy magyar válogatott jégkorongozó is részt vett ma a gimnáziumban szervezett pénzügyi projektnapon. A programot egy sikeres pályázat által tudták megszervezni az intézményben, a cél a diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztése.

Sikeresen pályázott a Kossuth Lajos Gimnázium, így nagyszabású Pénzügyi Projektnapot rendezhettek ma az intézményben. 100 tanuló vett részt a programon.

KOZMA SÁNDOR, pedagógus, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,Tanulónknak pénzügyi ismereteket adunk át a szokásos iskolai tanmeneten kívül. Ezt egy teszt során le is mérik, hogy milyen eredménnyel sajátították el és a végén a teszt eredményétől függően akár pénzjutalmat is kap a gimnázium alapítványa.”

A projektnapra neves vendégek is érkeztek, akik megosztották pénzügyekkel kapcsolatos tapasztalataikat a diákokkal. Az énekesnő, Odett például arról beszélt, hogyan volt pénze a diákévei alatt. ,,A szüleim nyilván a jó tanulás volt a feltétel, hogy olyan eredményeket hozzak haza, ami nekik is tetszik. Aztán később elkezdtem érettségi után dolgozni is.” A válogatott jégkorongozó Benk András is eleinte a szüleitől kapott zsebpénzből gazdálkodott. ,,Abból élt az ember, amiből tudott, aztán 18 éves koromtól már szerencsére volt állásom, úgy hogy onnantól kezdve ez rendben volt.” Valamint a gimnázium egyik érettségiző diákja is beszámolt, hogyan tudja megállni a helyét a pénzügyi életben. ,,Nekem is legfőképp a jó jegyektől függ a zsebpénz. De úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó dolog, hogy a szüleim is segítenek és én magam is tudok segíteni.”   A Class Fm műsorvezetője Garami Gábor pedig egy pénzzel kapcsolatos kvízjátékkal készült a diákoknak, amellyel akár 300 ezer forintot is nyerhettek.

A projektnap célja az, hogy a gyerekek pénzügyi tudatossága fejlődjön, amikor majd felnőtté válnak jól bánjanak a pénzzel. Így tudatosabb fogyasztók és pénzgazdálkodók lesznek.