Még csak félkész állapot

987

Ez még csak a félkész állapot, a végeredmény egy – a környezetbe illő – kerthelyiség lesz. Legalábbis a kiadott engedélyek alapján mindenképpen – mondta el híradónknak a Kőrösi úton látható faházikóval kapcsolatban a város főépítésze. Úgy fogalmazott: jelenleg munkaközi állapotot láthatunk, de a benyújtott és jóváhagyott tervek egészen más képet mutatnak.

A terasz kiépítésére  még tavaly novemberben adott be kérelmet a Kossuth tér és Kőrösi út találkozásánál lévő üzlet tulajdonosa. Ezt azonban már hosszú tervezés előzte meg. A tulajdonos sokféle megoldással próbálkozott már, azonban a sarki terület egyáltalán nem szélvédett, ezért döntöttek fixen telepített fedett rész mellett. Ennek csak egy részlete a már kikerült faház.

ILYÉS MARIANNA főépítész: „Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy az a bizonyos kerthelyiség, ami ott készül, az még csak munkaközi állapotban van. Az üzlet tulajdonosa beadott egy településképi bejelentési kérelmet annak idején, a tavalyi évben, amit mi elbíráltunk a kerthelyiségre vonatkozóan a büfékocsival, a napernyőkkel, a kiegészítő elemekkel együtt megtervezett kis kerthelyiséget elfogadtuk.”

Így fog kinézni a kerthelyiség. Helyesebben még szebben is, hiszen borítást, dekorációt kap a faház is. A kihelyezett eszközök pedig felszedhetőek, a faház pedig kerekeken gurítható. Ezt is mind figyelembe vették az engedélyezésnél.

ILYÉS MARIANNA: „Hivatalos eljáráson keresztülesett és jelenleg egy munkaközi állapotot látjuk. Majd a teljes egészet kellene egyben megnézni. És remélem megfelelő színvonalon megépített jó hangulatú kerthelyiséget fogunk ott látni.”

Az üzlet előtti területet egyébként a tulajdonos korábban saját költségén térköveztette le, hogy illeszkedjen a Kossuth térhez.  A terveket tehát az illetékesek jóváhagyták. Ez alapján az önkormányzatnak ki kellett adni a közterület használati engedélyt. A közterület használatért pedig az üzlet tulajdonosa fizeti is a megfelelő összegű díjat – tudtuk meg.