Még mindig fontos a balesetmegelőzés

770

Nem javultak a tavalyi adatokhoz képest az elmúlt félév baleseti statisztikái – hangzott el a Városi Baleset-megelőzési Bizottság ülésén. De arról is volt szó, hogy augusztus 15-étől a 4-es számú főút 66-os kilométerétől Albertirsáig 2×2 sáv lesz megnyitva a közlekedőknek, ami sokkal biztonságosabbá teszi ezt az útszakaszt.

Kettővel több halálos baleset történt a közutakon az elmúlt félévben a tavalyi év adataihoz viszonyítva – mondta Szabó Zoltán a Városi Baleset-megelőzési Bizottság ülésén. A rendőrszázados úgy fogalmazott: a közutakat tekintve a 4-es számú főút balesetveszélyességi szempontból kiemelt jelentőségű.

SZABÓ ZOLTÁN, r.százados, mb. közlekedésrendészeti osztályvezető: ,,Mivel az útépítés is folyik és a 2×2 sáv le van szűkítve 1×1 sávra. Amit elmondhatok még az augusztus 15-e az az időpont, amikor elméletileg a két kút, ami a 4-es számú főút 66-os kilométerénél található onnantól Albertirsáig a 2×2 sáv Albertirsáig előreláthatólag meg lesz nyitva, úgyhogy ez egy nagyon nagy terhet fog rólunk levenni és a közlekedőknek is sokkal biztonságosabb lesz.”

A rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet szentel a balesetmegelőzésnek. Ezt a feladatot Sós Zsanett törzsőrmester látja el.

SZINKRON: SZABÓ ZOLTÁN, r.százados, mb. közlekedésrendészeti osztályvezető: ,,A kolléganőm a balesetmegelőzési előadó folyamatosan járja a nyári táborokat, a nyári rendezvényeket és a gyerekeknek itt megmutatja a forgalomirányítás fortélyait például. Azt hiszem a szülőknek a gyerekek oktathatják otthon, mert amikor kiállunk forgalmat irányítani általában a szülők gondba vannak ezzel. De egyébként a kerékpáros táborokba is megjelenünk és ott balesetmegelőzési előadásokat tartunk.”

A Kétkeréken Cegléden elnevezésű rendezvényt pedig szeptember 22-én tartják majd. A nagy sikerű prevenciós napot elsősorban a kétkerekű járművek vezetőinek szervezik. A rendezvényen lesz lehetőség a kerékpárok regisztrálására, a motorok átvizsgáltatására. Valamint ügyességi versenyen és KRESZ teszten is megmérettethetik majd magukat a résztvevők. A Városi Baleset-megelőzési Bizottság ülésén egyebek mellett egyeztettek a 2017-es 2018-as tanévről, az elmúlt fél év baleseti és közlekedésrendészeti adatairól, valamint a 2018-as 2019-es év feladatairól is.