Megszakadt a győzelmi sorozat

730

Zalaegerszegen lépett pályára vasárnap a CVSE NB II-es labdarúgócsapata. Várható volt, hogy nehéz mérkőzést játszik a gárda az egyre jobb formába kerülő és a feljutásra pályázó hazaiak ellen. Sajnos így is lett, az első félidőben eldőlhetett volna a mérkőzés.

Nem kezdte jól a találkozót a CVSE, szinte csak a hazaiaknál volt a labda, akik teljesen benyomták a vendégeket a saját térfelükre. Az első negyedóra alatt két gólt is szereztek, de mind a kettőt lesről, így maradt a gólnélküli döntetlen. A Ceglédet sajnos ez sem rázta fel és továbbra is dominált a hazai csapat, az ellentámadásokba pedig rendre hiba csúszott. A teljes zalaegerszegi fölény a 27. percben végül szabályos góllá érett, majd nem sokkal később Prekelt csúszott be szabálytalanul és buktatta a hazai támadót. A büntetőt Babati értékesítette, így a 33. percben már 2:0 volt az eredmény. A félidő utolsó tíz percében is uralta a meccset a Zalaegerszeg, de újabb gól már nem esett.

A második félidőre egy jobb Cegléd futott ki a pályára. Klausz László átrendezte a csapatot, érkezett a támadósorba Szilágyi és Farkas, Albert pedig visszament a középpályára. Minden bizonnyal a hazai csapat is azt tervezte, hogy átadja a területet és gyors kontrák után lezárhatja a mérkőzést, de ez nem sikerült neki. A CVSE uralni tudta a játékot a második játékrészben, birtokolta a labdát és lehetőségei is voltak, a hazai ellentámadásokat pedig többnyire sikeresen meg is állította, Mursitsnak csak 1-2 alkalommal kellett beavatkoznia. Több alkalommal is megszerezhette volna a szépítő találatot a Cegléd, ami után ismét változhatott volna a mérkőzés menete, de a hazai kapus egyszer a felsőléc alól ütötte ki a labdát, egy másik alkalommal pedig egy közeli lövésnél védett nagyot. Nem sikerült végül betalálni, így kétgólos vereséget szenvedett a CVSE.

Kemény hét napon van túl a csapat, ez idő alatt három mérkőzést játszott, ebből kettőt idegenben, hat pontot szerzett, úgyhogy összességében nem lehetünk elégedetlenek. Folytatás szombaton, Albertirsán a mezőny talán legjobb formában lévő csapata, a Kisvárda ellen.

Labdarúgó NB II

ZTE – CVSE 2:0 (2:0)

Cegléd: Mursits – Virág, Nánási (C), Preklet, Farkas A. – Törtei, G. Bíró – Damásdi, Asztalos, Peres – Albert.

Cserék: Asztalos – Szilágyi (’46), Peres – Farkas J. (’46), Damásdi – Hujber (’78).