Megszépült az intézmény kerítése

1495

Megszépítették, kifestették a Losontzi István Diákotthon és Gyermekotthon kerítését a Budapest Bank dolgozói. A pénzintézet már 15 éve tartja az úgynevezett törődés napját, így minden évben gyerekekkel foglalkozó intézménynek segítenek önként.

Piros pólókban, piros festékkel szorgoskodtak a Budapest Bank és a Losontzi István Diákotthon és Gyermekotthon dolgozói. Az intézmény már kopott kerítése újulhatott meg a napokban.

KISZELY LÁSZLÓ, fiókvezető, Budapest Bank- Ceglédi Fiók: ,,Ez egy önkéntes munka, gyakorlatilag a dolgozóim önként vállalják, hogy eljönnek és olyan egyszerű munkákat elvégeznek, mint például parkrendezés, kerítés festés. Ezt úgy hívja a bank, hogy ,,törődés napja”. Alkalmanként 100 ezer forinttal is hozzájárulunk. Ezt a hálózati egységeknek tavasszal és ősszel lehet megpályázniuk.”

A bank dolgozói évről évre új helyszínekre látogatnak el, ahol önkéntes munkájukkal megszépítik a környezetet. A legfontosabb szempont az, hogy gyerekekkel foglalkozó létesítményeket támogassanak. Az intézmény vezetője, Farkas Edit nagy örömmel fogadta a jótékony kezdeményezést. A festésben részt vettek a diákotthon munkatársai is.

FARKAS EDIT, intézményvezető, Losontzi István EGYMI Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium: ,,Nagy megtiszteltetés ért minket idén: a mi iskolánkat választották és örömmel vettük a kezdeményezésüket. Sok szeretettel vártuk őket és öröm velük együtt dolgozni, amint látják sokan jöttek el, kollégáink is, akik úgy gondolják, hogy nemes ügy mellé állnak. Úgy hogy még egyszer nagyon köszönöm a bank dolgozóinak és a bank igazgatójának, hogy ránk gondoltak.”

A kitartó munka után a jól megérdemelt pihenés sem maradhatott el. A bográcsban már javában főtt a paprikás krumpli, melyet a festés után közösen elfogyasztottak. Bár még lesz munka a kerítéssel júniusban, de a nagyját sikeresen megcsinálták.