Egerszalóki borok bemutatója

1146

Kilenc év után újra Cegléden mutatta be borait az egri borvidék egyik kiemelkedő borásza Lőrincz György. A St. Andrea pincészet vezetője arról is beszélt, miért fontos számára például az, hogy akkor és most is  májusban, Szűz Mária hónapjában mutathatja be nedűit.

Lőrincz György kilenc évvel ezelőtt, májusban volt az Imregi család vendége, hogy boresten mutassa be a Szt. Andrea pincészet borait. Azóta fia, ifj. Lőrincz György szintén borkészítésre adta a fejét. Hogy változott emiatt vagy az eltelt évek miatt a pincészet kínálata, azt is megismerhették a mostani borest vendégei.

IMREGI TIBOR tulajdonos: „És ha vannak köztünk – és vannak köztünk – olyanok, akik azon a boresten is ott voltak, majd velük a végén meg tudjuk állapítani, hogy mennyire mások esetleg ezek a borok, volt-e ebben valamiféle stílusváltás, illetve azt, hogy mit üzennek ezek a mai borok.”

Sok minden változott és természetesen a borok stílusában is van változás – ezt már a pincészet tulajdonosa mondta el, aki kiemelte, milyen különleges számára, hogy pont májusban, Szűz Mária hónapjában járhatott és járhat újra Cegléden.

LŐRINCZ GYÖRGY: „Máriás bortermelő vagyok. Ez kialakult az életemben. Végig érzem a gondviselő szeretetét. És a boraimon keresztül is próbálom egy kicsit ezt megjeleníteni.”

Az egerszalóki St Andrea Szőlőbirtok borásza számára több mint tíz évvel ezelőtt lett fontos a hit. Akkor fedezte fel görög katolikus gyökereit, akkor lett templomba járó, a hitét gyakorló ember. aki szerint Istentől kapott hivatása, hogy minél szebb, karakteresebb borokat termeljen. Ezekből a borokból és az Imregi család által készített különleges ételekből kaphattak most ízelítőt a vendégek.