Megújuló utcák

1262

Több utca is alapot kapott, vagy korábbi útalap újult meg a Bedei városrészben. Van olyan utca, ahol csak azért nem végezték el a felújítást, mert megvárják, amíg a Bácsvíz vezetéket fektet le. De a gréder is hamarosan elér ebbe a városrészbe.

Múlt héten kezdődött a munka ebben a városrészben. Az út előkészítése, a felesleges föld elszállítása, majd a szintezés után zúzalékkal töltötték fel a területet. Ezt tömörítették, hogy elkészülhessen az útalap. Erre a hétre pedig el is készültek a munkával. Volt, ahol a tavaly elkészített útalapokat javították. És van olyan utca, ahol új útalap készült. Ilyen például a Lövölde utca is, ahol egyelőre most csak félig tudták elkészíteni az útalapot. De lesz folytatás.

KLÉMENT GYÖRGY önkormányzati képviselő: „A Lövölde utca felét tavaly megcsináltattuk, most a másik felét csináltuk meg egészen ki a Kaszárnya szélig, valamint befordultunk az Aszaló utcába. Az Aszaló utcát addig csináltuk, amíg vízvezeték van alatta.”

Hiszen a Bácsvíz felé jelezték, hogy kérik a vízhálózat kiépítését és kifolyó létesítést. Ha ez megtörténik, akkor lehet az útalapot is elkészíttetni. De a Tüske és az Oroszlán valamint több utca is megújult burkolatot kapott ebben a városrészben. Olyan utca is van, ahol hamarosan a szilárd burkolat is elkészülhet – mondta Klément György. Azt azonban nem ígérheti, hogy minden utca aszfalt burkolatot kap.

KLÉMENT GYÖRGY önkormányzati képviselő: „Én is mindig türelemre intem a lakosságot és szerintem nem is annyira apró lépésekkel, de haladunk előre és előbb utóbb a négyes számú körzet belterületi része is mind valamilyen szinten szilárd burkolattal el lesz látva. De emellett ne feledkezzünk meg arról, hogy a külterületi utak gréderezése is elindult már, nemsokára a mi körzetünkbe is elérnek. Ez a gréderezés meg fog történni az Aszaló utcában is, ahol nem tudtunk most burkolatot tenni rá.”

A mostani munka azért is nagy lépés, mert ugyan nem aszfaltburkolatról van szó, de az útalap elkészítése is meglehetősen költséges munka – mondta a képviselő.