,,Mélyen voltam, Jézus segített”

980

Különleges zenés, beszélgetős rendezvény indult útjára tegnap a Jazz Café-ban. Az ÉletShow elnevezésű programra olyan ceglédi embereket hívnak meg, akik példaként szolgálhatnak az útjukat kereső fiatalok számára. Az első vendég Tóth Pál volt, aki egykor punk zenészként a helyi éjszakai élet ismert alakja volt, majd új életet kezdett és az egyik országos hírű balatoni étterem vezető séfje lett.

A fiataloknak manapság nincsenek fogódzóik, így sokszor nem, vagy csak nehezen találják meg helyüket az életben. Az ÉletShow elnevezésű rendezvénnyel szeretnének példát mutatni és értékeket átadni nekik.

KRIZSÁN ERVIN, főszerkesztő, Ceglédi Panoráma: ,,Ezt hangsúlyozni kell, hogy ez a pont, amit mi felkínálunk a fiatalok előtt, ez a keresztény értékek, a biblia, a hit, tehát természetesen ezek azok a fogódzók, amikhez igazítjuk ennek az egész sorozatnak a tartalmát. A vendégeket is ez alapján az értékrend alapján hívjuk meg.”

Olyan hétköznapi, vagy közismert embereket hívnak vendégül, akik a fiatalok előtt jó, vagy akár rossz tapasztalataik miatt példák lehetnek. Az ÉletShow tegnapi vendége, Tóth Pál volt.

KRIZSÁN ERVIN, főszerkesztő, Ceglédi Panoráma: ,,Ismertem korábbról, de nagyon rég nem találkoztam vele, de tudtam arról, hogy korábban eléggé mélyen volt és egy változás történt az életében, amire nagyon kíváncsi voltam, mint újságíró is.”

A fiatal vendég egykor a ceglédi éjszakai élet ismert alakja volt. Istent szidalmazó punk zenét játszott, nem vetette meg az alkoholt és a drogokat sem, lázadt és nem értette a világot – mint mondta. De aztán minden megváltozott, amikor úgy érezte, hogy be kell mennie az imaházba.

TÓTH PÁL, vezetőséf, köveskáli Kővirág Étterem: ,,Engem nem hívott oda senki. Amikor bementem és leültem, hirdették a bibliát és egyszerűen azt éreztem, hogy a szomjam kezd csillapodni.”

Akkor életében először úgy érezte, hogy végre van, ami igazán megnyugtatja a lelkét.

TÓTH PÁL, vezetőséf, köveskáli Kővirág Étterem: ,,A bibliából egy idézettel tudnám ezt elmondani: ,, Jézus azért jött, hogy a bűnösöket megtérésre hívja, nem azért, hogy az igazakat.” Eben én hiszek, hogy ennek az elhívásnak a részese vagyok és voltam valaki, találkoztam, az Úr Jézussal és lettem egy teljesen más ember.”

A megpróbáltatások után példát mutatva másoknak is, megváltozott. Jelenleg az országos hírű balatoni Kővirág Étterem vezetőséfje. A rendezvényen saját szerzésű dalait is meghallgathatta a közönség.