Mesterségeket tanultak a gyerekek

1242

Korongoztak, batikoltak, szőttek és hímeztek is azok a gyerekek, akik ellátogattak a Fazekas táborba. Minden nap más és más mesterség várta őket, ezeket a Ceglédi Alkotók Egyesületének tagjai mutatták be a kicsiknek. De nem csak a táborok nyújtanak szórakozást a nyáron, júliusban minden csütörtökön a Manóudvar Mese Kert várja a családokat a Kaszinóban.

Marokedények, állatfigurák és különböző kuglóf formák is készültek a kézműves táborban. A gyerekek nagy figyelemmel és gondossággal munkálták az agyagot a ceglédi Kaszinóban. Gulicska Ágnes fazekasmester segítségével igazi remekműveket alkottak a kicsik.

KOZMÁNÉ ILDIKÓ: ,,Járt már itt nálunk Göncző Istvánné csipkeverő népi iparművész is és ő mesterség megismertetése, bemutatása mellett a keresztszemes hímzést gyakorolta a gyerekekkel, ami annyira nagyszerűen sikerült, és meglepő módon a fiúk is annyira örültek neki, hogy még napokig hordták haza, illetve hordták vissza a táborba a könyvjelzőjüket és szabadidejükbe ezt hímezték.”

Továbbá betekintést nyerhettek a szövés világába is Jancsovics Imréné népi iparművész szövő vezetésével. A kis kereteken apró szőnyegeket és tarisznyákat készítettek a gyerekek.

KOZMÁNÉ ILDIKÓ: ,,Volt batikolás is Détári-Lukács Ágnessel, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett és meg lett ígérve a gyerekeknek, hogy erre is még egy fél napot szánunk, hiszen erre is hoztak még pólókat, hogy a szülőknek és testvéreknek is szeretnének készíteni.”

 A hét mindennapjára változatos programok jutottak, amit a kicsik is nagyon élveztek.

HORVÁTH-NAGY JÁNOS: ,,Minden tetszett, nem volt olyan, ami rossz volt. Jól éreztem magamat.”

A kert különleges díszítése nem csak a tábor miatt készült el. Júliusban minden csütörtökön úgynevezett Manóudvar Mese Kert várja a gyerekeket és családokat a Ceglédi Kaszinóban. A héten például lesz gyerekkoncert és táncház is.