Újvárosi Zenés Nyári Estek

1279

Újvárosi Zenés Nyári Estek néven indult útjának egy programsorozat a Vörösmarty téren. A programot az önkormányzat és egy vállalkozás, a Kisméhecske kifőzde is támogatja. A rendezvény célja az, hogy minél színesebbé tegyék a Vörösmarty teret és szórakoztató programokat kínáljanak az Újvárosban élők számára is. A programsorozat első estjén a L’amour együttes húzta a talpalávalót.

Együtt táncoltak és mulattak a hétvégén, emberek sokasága töltötte meg a Vörösmarty teret. A szórakoztató programsorozat első estje nem jöhetett volna létre összefogás nélkül. A rendezvény egyik támogatója Máténé Gergely Andrea, a Kisméhecske Kifőzde egyik üzemeltetője beszélt a kezdetekről.

MÁTÉNÉ GERGELY ANDREA, üzemeltető, Kisméhecske Kifőzde: ,,Azért adtam be a pályázatot az önkormányzat bizottságához, mert nagyon szeretem az Újvárost, szeretek itt élni és közös célunk volt Károly Ferenccel, hogy minél színesebb programokkal töltsük meg a Vörösmarty teret. Remek lehetőséget kaptunk az önkormányzattól, a pályázaton nyertünk támogatást, így képviselnünk kell közösen a megálmodott Újvárosi Zenés Nyári Esték rendezvényt el tudtuk indítani.”

Régi álom vált valóra most a Vörösmarty téren – mondta Károly Ferenc önkormányzati képviselő.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,Már régóta szeretném, hogy minél többen tudjuk élvezni a tér adta lehetőségeket, ebben a gyönyörű környezetben. Mindig nagy öröm számomra, ha a körzetünkben szépen, tisztán, emberekkel teli látom ezt a parkot és most már szinte minden hétvégén amikor jó idő van, illetve hétköznap esténként is tele van a park. Ilyen ez a mai nap is, amikor nektek köszönhetően benépesült a Vörösmarty tér.”

Károly Ferenc úgy fogalmazott, ha az első rendezvény jól sikerül a továbbiakban is szeretnének zenés esteket szervezni a Vörömarty téren, augusztusban és szeptemberben egyaránt. Pénteken a L’amour együttes húzta a talpalávalót.