Minden program népszerű volt

1188

Ingyenes koncertekkel, hagyományőrző műsorral, utcazene fesztivállal, gyerekprogramokkal, számos kikapcsolódási lehetőséggel ünnepelt Cegléd a hétvégén. Nagyon népszerű volt a Városnapok, sokan kilátogattak a belvárosi programokra. A hivatalos megnyitó szombaton délelőtt volt, ahol Takáts László mondott köszöntőt. A polgármester úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy a ceglédiek pártállástól függetlenül közösen ünneplik az együtt elért sikereket, a város fejlődését.

Már szombaton délelőtt, a Városnapok hivatalos megnyitóján nagyon sokan voltak a Kossuth téren. Cegléd idén 654 éves. A születésnap kapcsán a helyi értékeket és a város fejlődését is ünnepeljük-mondta köszöntőjében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Ünnepelhetjük azzal, hogy megtölti a Kossuth teret a helyi fiatal hagyományőrző műsora. Ünnepelhetjük azzal, hogy utcát, teret, színháztermet megtölt a klasszikus és modern zene a következő napokban. De a legfontosabb: ünnepelhetjük azzal, hogy együtt vagyunk.

A város fejlődése közös ajándék, mindannyiunk sikere-tette hozzá Takáts László. Mint mondta: polgármesterként arra a legbüszkébb, hogy pártállástól, politikai hovatartozástól függetlenül együtt varázsolják közösségivé a város tereit a ceglédiek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Azokat a tereket, amelyeket a város és az ország gazdasági ereje okán van lehetőségünk megújítani. Hiszen a legutóbbi városnapok óta teljesen elkészült a piactér Szentháromság szobor körüli része. Megújult a Szabadság tér egy része. Megújult több iskolánk, közintézményünk és hamarosan elindulhat a Rákóczi felújítása is.

A színpadi programok szombaton délelőtt hagyományőrző műsorral kezdődtek. Elsőként a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda Eötvös téri nagycsoportosai léptek fel, majd a Patkós Irma Művészeti Iskola valamint a Cegléd Táncegyüttes produkcióját élvezhette a közönség.