Munkavédelmi- és egészségnap

1278

A dolgozók egészségének megóvása, a balesetek és foglalkozási ártalmak megelőzése – ez volt a fő célja a tegnap tartott egészségnapnak, amit az egyik legnagyobb ceglédi elektronikai cég szervezett. A rendezvényen előadást tartott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál.

Gyümölcsös tálak az asztalokon, előadások és különböző terápiás kezelések várták tegnap az egyik legnagyobb ceglédi elektronikai cég dolgozóit.

KÁSZONYI PÉTER, HR vezető, Infineon Technologies Cegléd Kft.: ,,Ilyenkor rendszerint olyan foglalkozásokkal, olyan egészségtudatossággal kapcsolatos programokkal igyekszünk színesíteni a hétköznapokat, amin könnyedén részt tudnak venni. a munkarendjükhöz igazodik és tudnak olyan ismereteket szerezni, ami az egészségük megőrzésével kapcsolatos. Egészséges táplálkozással kapcsolatban is tudnak felvilágosítást kapni.”

Az ilyen alkalmakkor ki tudják próbálni az egészségmegőrző kezeléseket, tanácsot kérhetnek és elsajátíthatják a megelőzéssel kapcsolatos ismereteket. Nagy volt az érdeklődés például a dohányzásról való leszokást segítő biorezonanciás kezelésnél. De sokan kíváncsiak voltak az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének az előadására is. Győrfi Pál nagy örömmel fogadta a cég meghívását.

GYŐRFI PÁL, kommunikációs és PR-vezető, Országos Mentőszolgálat: ,,Beszélhetek arról, hogy hogyan lehet megőrizni az egészségünket, hogyan lehet elkerülni azokat a kockázatokat, amik nem csak a munkahelyi balesetekről szólnak, hanem arról is, hogy bizony egyre többen szenvednek olyan betegségekben, amelyek egészséges táplálkozással, megfelelő életmóddal, mozgással, stresszkezeléssel megelőzhetőek lennének.”

A szakértő olyan eszközöket hozott magával, melyek segítségével bemutatta mit kell tenni akkor, ha már baj van. Az egyik ilyen kellék volt a bábu, amin keresztül az újraélesztést gyakorolhatták a dolgozók.

GYŐRFI PÁL, kommunikációs és PR-vezető, Országos Mentőszolgálat: ,,Van néhány olyan helyzet, melyben nagyon fontos, hogy mit teszünk az első percekben. Ilyen az újraélesztés helyzete, de ilyen lehet egy erős vérzés, vagy egy légúti elzáródás is. Sokan azt hiszik, hogy itt orvosi dolgokról lesz szó, pedig nem, néhány mozdulat az egész, ha valaki ilyenkor megőrzi a lélekjelenlétét és tudja ezt az egy-két mozdulatot alkalmazni, akkor bizony sok embert lehetne megmenteni Magyarországon.”

A munkavállalók szívesen vesznek részt ezeken a programokon, hiszen kicsit kizökkenti őket a hétköznapokból.

FODOR BERNADETT: ,,Az egészség egyértelmű feltétele annak, hogy munkaképes állapotban tudjunk megjelenni. Egy egészségnapon pedig erre irányul a figyelem, úgy hogy nagyon fontosnak tartom, hogy évente egyszer kétszer szervezzenek egészségnapot. Volt egy szűrőkamion tavaly szeptemberben, az egy több napos esemény volt. Ez most egynapos egészen más jellegű kicsit terápiás, kicsit gyógyító hatású eszközöket vettünk elő ebben a témában.”

Az egészségnapra több mint 200 kg gyümölcsöt hozattak a szervezők, így egész nap a friss finomságok közül válogathattak a dolgozók.