Nagy István lehet az “Év agrárembere”

506

A tanyagazdaságot üzemeltető, Törtelen élő Nagy Istvánt is jelölték az Év agrárembere díjra. Az elismerést 2014-ben adták át először. Azok a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek kaphatják meg, akik munkásságukkal példát mutatnak, gazdasági és társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő. Online is lehet majd szavazni Nagy Istvánra és szakmai zsűri is dönt a jelöltekről.

Az agrármérnök végzettségű Nagy István 1992 óta üzemeltet tanyasi gazdaságot. Tehenészete, a biotej valamint az ehhez kapcsolódó biotermékei ismertek. Nem csak a térségben, az ország más tájegységeiben is egyre többet értékesít belőlük. Nagy István 24 féle gyógynövénnyel is foglalkozik. Szívügye hogy a fiatalok megismerjék a tanyasi életet, az állatokat, 2004-ben tanösvényt alakított ki Törtelen. Nagy István a törteli Tanyaszínház ötletgazdája. Előadásukkal minden évben százak arcára csalnak mosolyt.

Nagy István az Év agrárembere díj egyik jelöltje. November 20-a után három fordulóban történik majd a szavazás. A közönség valamint a szakmai zsűri közös döntése lesz, hogy kik kapják meg jövő év februárjában az elismerést és a vele járó 1 millió forintot. A versenyről bővebb információ azevagrarembere.hu oldalon érhető el.